Tuesday, February 21, 2012

Terbaekkkk!




Assalamualaikum...

Sekarang ni semua orang sibuk diet dan menguruskan badan but not me and of course la time pregnant ni menikmati makanan sedap2 dan ape sahaja yang mahu lalu di tekak, syukur pada Allah SWT. Gambar kat atas tu adelah bahan untuk buat kuih tradisional, haaa ce teka ce teka ce teka...





Taraaaaa.... Kuih keria eh betul ke aku eja or kria. Ape ape je lah janji sedap menjilat jari selamat masuk perut. Hoih sekarang tengah menaip pun leleh air liur. Sebenarnya keledek ni aku beli nak buat pengat keledek untuk suami, tapi dah 3 hari beli aku tak buat2 akhirnya mak aku rebus buat kuih keria hahahaha. Tak terfikir nak buat kuih keria... Sedappppp sangat berketul ketul masuk dalam perut, syukran alhamdulillah...


Ermmmm... Esk macam nak masak fettucini carbonara. Dok cite pasal makanan je minggu ni kan. Ade sesape nak share resipi yg best2? Sila tinggal link di comment ya.


have a nice day!

- Posted using BlogPress from my iPad

1 comment:

nydia-mama akif said...

mmg kebetulan tul....tadi beli keledek kat giant, ingt balik nak rebus....tgk keria u yaya terus nak tukar menu la nampaknye, nak try buat keria gak la....hehehehe