Tuesday, November 22, 2011

Tercabar pada hari ahad




Assalamualaikum... Hidangan pertama gambar terbaru tuan tanah. Chubby tak? Hihu :) gambar tu masa on d way ke klcc ahad lepas. Lama bangat tak pergi klcc sejak pindah shah alam.




Sampai klcc kami beli garret dulu , than sephora. Husband ajak makan kat madam kwan. Serius licin aku makan nasi bojari. Tu yg tanya chubby tak gambar aku kat atas sebab aku kuat makan :)




Adam





Akmal





Kiddos


Selesai makan keluar dari madam kwan aku ckp dgn husband "b, i nak gi kinokuniya jap" aku nak beli mag favourite aku, tak sampai 5 minit pun aku dlm kinokuniya sebab mag yg aku nak belum keluar yg baru. Terus sapa hubby yg tunggu kat area berdekatan restaurant madam kwan with kiddos sebab nak gi solat asar pulak. Sekali husband tanya "adam mana?" "eh adam dengan u kan b?" husband ckp tadi brg shoping jatuh angkat kepala adam dah takde.


Ya allah tercabut nyawa aku rasenye pada ketika itu. Klcc yg besar tu mana nak cari adam? Husband tros gi cari adam masuk kinokuniya sume kedai kat situ. Aku gi kat petrosains cari kot die dalam tu. Those friends and family yg kenal adam memang tau la sikap peramah, berani and suka tegur org si adam sorang ni. Husband call aku tanya jumpa tak, aku ckp takde "b tolong cari anak i..." aku dah nangis time tu.


Masa aku patah balik dari petrosains ke kinokuniya nampak adam dalam kinokuniya terkinja2 lompat nak keluar dari kinokuniya nampak aku and tros lari pada aku "mama tadi adam nampak robot transformers" aku tros peluk die. "ya allah adam pergi mana? Mama baba cari tau!"


Dipendekkan cerita adam kene rotan dlm kereta cos lepas jumpa husband tros ajak balik. Aku dah agak adam kene rptan ni sebab dalam starex memang ade rotan. 1st time aku tgk husband marah betul sampai aku peluk adam halang supaya adam x kene rotan lagi walau di kaki.


Adam mulai hari ini kalau gi shoping mall memang la kamu pakai harness jawabnya.


Sekian... Cerita pengajaran dan "reminder" kpd anda semua.



- Posted using BlogPress from my iPhone

11 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

yaya .. mmg kena standby dua benda harness dgn stroller ..baru selamat dan aman ;-)

Anonymous said...

Ya Allah..yg baca ni pon berderau darah dah haaa...
Adam..Adam..

p/s: Comel sggh akmal gmbr sorg2 tu..

-zeta-

nydia-mama akif said...

Serious i yg dgr pun dah gerun okeh..syukur sume selamat..peringatan also to me and all mommies...

Haslina said...

yaya, akak pun guna harness bila bawak harish sebab dia memang tak akan duduk diam dan ke sana kemari.. tak larat nak kejar dia sebab alia pun kecik jugak.. beza setahun aje kan? tapi di kb ni org pandang satu macam aje akak guna harness tu.. then masa dlm flight ke kl hari tu, jumpa my friend's hubby dlm flight.. dia pesan kat wife dia to tell me jgn 'ikat' anak macam tu.. and said that he was very angry at me.. akak pun kata, kalau akak ada suami, boleh jaga sorang satu.. akak sorang2 jaga budak umur 3 dan 2 thn yg amat2 aktif.. so this year akak tak ke mana2.. tunggu anak2 besar sikit baru ke kl semula..susah nak puaskan hati org and i also pity my kids yg jadi over excited kalau gi outing sebab jarang2 benar boleh outing..
anyhow, just to say thank God Adam is ok and nothing untoward has happened.. kesian dia kena rotan, kan?

salzahari said...

KLCC...huh.. ramai! mmg sesak nafas dibuatnya...

i rasa mmg their phase la skrg suka explore sendiri...mcm last 2 weeks I gi JJ,Aliah explore sdiri time i dok try blazer..dia kata nak gi situ2 je, sekali pusing 2-3x tak ade...rupanya dia gi bhg stationery,amik kad utk i (for my birthday dia kata-mmg pun hari tu birthday i).

iswatie "colours of life" said...

my boy pun pernah hilang kat wet world shah alam.......nak putus nyawa dah i nih..

Elyn Sani said...

mmg menakutkan anak ilang kejap. wafiq ni pun i rase nk beli harness nanti sebab dlm shopping mall suke buat perangai larik tmpt lain!

MaMa aDaMaQiL said...

Natt yg bace ni pn suspen sgt smpi mengalir air mata...xleh bygk' kalo xjmpe...mintak dijauhkan la...peringat ukt kite sbg ibu bape...

Anonymous said...

seriulah bro.................................

Queen said...

kesian dekat akak haslina tu.

maybe boleh try cari harness yang mcmm begtu..takdela obvious sangat...

nik pernah gak giuni...kes adik mainbawak si kecik tu ntah kemana hala..berpusing2 cari dia

!Nt4N said...

Sama ngan Imannnnn..dia hilang dlm wayang..kitorang nak keluar tgk dia da takda..berdesup lari teus n tengok rupanya dia folo anak org lain yg dia sangkakan kazen dia..hai la anak..bole hilang nyawa mama tau!