Thursday, October 27, 2011

Random babbles

Assalamualaikum...

- Semalam before tido aku sakit perut, sakit perut yang mild tapi sakit die macam aku miscarriage dulu, hoh ngeri bila ingat.

- Semalam balik dari hi-tea bersama munirah, fiza and anita aku tros flat di rumah baring atas katil selepas selesai solat maghrib. Adam and akmal main guling2 and gumpal2 atas katil pun aku tak join dan tengok2 derang.

-Aku sepatutnya buat posting resipi chocolate moist cake and oreo cheese cake di blog, aku x buat sebab tengah mencari gambar, resipi tanpa gambar takut orang tak faham. cos ade gambar dalam Iphone dan ade dlm DSLR. Maybe next week post, yang minta resipe hari tu maaf la ye aku lambat post resipe.

- Minggu depan aku akan busy sangat cos minggu depan ade shooting video client aku, renovation, staff, work, new job ahhhh pelbagai variasi, warna dan sebagainya....

- Husband ajak tgk movie cerita real steel, sape dah gi tengok? mesti seronokkan cos aku tengok trailer cite tu dalam panggung wayang dulu pun cam best. Husband nak bawa adam cos adam suka robot.

- Oh maid aku dah tamat kontrak 2 tahun bekerja, memula nak sambung sekali abang die panggil balik sebab die tak habis sekolah masa datang sini, maid aku tu kan muda beli belasan tahun. So hujung bulan 12 baru maid baru datang adeh aku kene ajar dan train yang baru ni chopping board color merah hanya utk sayur, hitam poultry shj dan biru utk buah-buahan, sabun dan sponge khas utk cuci pinggan lain dan cuci bekas minuman lain, sabun basuh bilik air lain, sabun baju bebudak lain, sabun baju aku and husband lain, pinggan mangkuk and cutleries utk tetamu, cadar and tuala khas untuk tetamu, waktu minum susu adam and akmal etc masak aku tak risau sebab memang aku yang masak. Harap-harap semuanya di permudahkan.

-Hari raya qurban ni aku balik rumah mak and abah dulu than by noon balik side husband pulak. Aku sebenarnya tak sabar nak tunggu bulan ramadhan yang akan datang. Sebab bulan ramadhan la bulan yang paling aku suka dan bagi banyak peringatan. Solat tarawikh dan tazkirah di surau, subhanallah sangat hebat dan seronok. Aku mula pakai tudung pun masa bulan ramadhan tahun ni 2011. Cepat la ramdhan...

- Akmal aku tak bawa die pergi jab untuk budak setahun setengah lagi. hhhmmm asik lupa, jangan la terlajak sampai sebulan...

- Aku nak upgrade iphone aku ke ios5 pun tak buat lagi, asik tertangguh je.

- Oh aku happy sangat sebab dapat makan pavlova serai semalam, blissssss thanks korang ( u know who u are)

-ok aku nak mandi siap2 and keluar jumpa director at damansara and meeting. Tata and have a nice day!

2 comments:

mamasuri said...

wah padat jadual..selamat bekerja yer...

isabelle said...

bila list down segala randoms ni kat blog ..rasa clear kepala..sebab nmpk jelas apa yg dah buat, apa yg belum.kan?