Tuesday, October 25, 2011

Dino oh dino


Assalamualaikum. Sebelum Pusat sains Negara melabuhkan tirai pameran dinasour ni aku bawa anak2 pergi PSN. Zuhaini yang bekerja di PSN pun dah ckp kat twitter yg Pameran dinasor soon akan melabuhkan tirai digantikan dengan pameran Robotic, menarik jugak tu. Bila aku pergi pun aku tak ingat yang pasti selepas bulan raya.



Ini di lobby PSN jumpa kolam ikan ni dulu, tak payah nak pergi fish spa hulur je tangan bagi ikan tu gigit kulit yang dah mati. Adam takut nak hulur tangan pulak.




Berebut ikan gigit manja, sape tak tahan geli boleh menggelitik gelak!



Sedang ajar adam info mengenai pelbagai jenis ikan dan hidupan di laut


Hoh kami terkejut seekor ikan besar melintas, akmal excited yo!



ni sepakat buat muka ke ape baba dan akmal, u guys look funny okeh!



Ok kat seksyen ni pun layan jugak sebab ko sebagai orang dewasa pun rase seronok ape tah lagi budak kecikkan, jadi ambik la kesempatan ini mengajar anak tentang ilmu sains dan bukan main semata. 



Toot..toot..toot tersandar bersenang lenang akmal sebagai penumpang while abang adam gigih bawa train!




Akmal tengah ejek suara dinasour tersebut



Si kerinting dengan mama :)



Opppsiiieee... Husband and wife!



Ini dah masuk kawasan pameran dan adam keep telling me "mama diansour" "mama blood" "eee scary"



Tapi aku lagi scary tengok rambut kerinting akmal yg bergulung-gulung berpintal-pintal macam ulat ni. Kerinting amat rambut kamu wahai anak!




Ade banyak lagi yang menarik di Pusat sains Negara ini, silalah lawati dan bawa anak mengajar sains, husband cakap nak bawa pergi petrosains pulak. Aku dah 2 kali masuk petrosains masa zaman universiti harap banyak yang dah beruabh dan lebih hebat :)




Selepas PSN kami minum air kelapa di restoran sambal hijau, Nikmaattttt...



5 comments:

Siti Fatimah said...

sampai bila yaya harap2 sempat lah i bwk sofia tgk dino nie lately dia sibok sgt tanya about dino sampai i x leh nk answer hehehe....

Anonymous said...

Akmal xtakut ke Yaya dgn dino2 tu??Kan bunyi dia kuat..

-zeta-

salzahari said...

ikut sape ek dia kerinting 'negro' tu? haa...i igt time u pegnant dia gi HRC Penang buat rambut cenggitu ;)

mamasuri said...

wah seronok pulak..rugi nye tak g...pusat sains ni dkt jugak ngan rumah..tp tak pernah jejak..teruk kan..

yaya said...

siti:
hahaha sophi as usual byk tanya maknanya budak bijak, gi la pSN memang best, tak silap i pameran dinasour sampai bulan 11 kot.ce tanya zuhaini.

zeta:
akmal susah nak takut tapi aku yang takut hahahah...

salzahari:
kerinting ikut belah husband

mamasuri:
mamasuri pergi la PSN syiokkkk, oh rumah dekat yeh kalo tau i singgah rumah u hari tu minum petang :)