Tuesday, September 13, 2011

Raya "open house" 2011

Selamat Hari Raya! Raya sebulan jadi marilah kita bercerita pasal hari raya lagi. Entry kali ini adelah Raya "open house" kecil kecilan saje di rumah aku, eh birthday celebration aku sekali la for coming 16 september, wooohooooo 16 september birthday aku dan setiap tahun public holiday tu yang best! Celebrate in advance :)




Family lepak dan makan :)





Akmal with my eldest cousin, abang zaaba :)




Ok menu tahun ni aku pilih steam boat yong tau fu, spaghetti bolognese, fettucini carbonara, fruits, chocolate moist cake, cupcakes and kuih raya of course! Gigih aku masak semua ok agak kelam kabut disaat akhir sebab periuk steamboat hilang dalam rumah (misplace) lagi sejam nak mula majlis hubby gi beli baru hahahahah kecoh! sekarang aku ade 4 periuk steamboat tapi lagi 2 tu tak tau mana hilang dalam rumah ni. Aku suka periuk steamboat yang hilang tu sebab periuk tu dah siap ade compartment.





Steam boat buffet!






Buffet line





Alaaaaaa...... aku tak dapat join cousin borak2 and bergossipan sebab jadi host sibuk melayan tetamu yang lain.






wow munirah berkebaya!






Ini mesti syauqi tengah panggil munirah sebab kene pegang 2 orang budak :) Eh tapi soki dah biasakan... hahahaha... Anugerah bapa mithali!






lanaaaaaaa ko tetap kurus walau dalam pantang.... thanks for coming! lily comel sangat!






Zetaaaaaaaa.... finally zeta... finally....hahaha ngengada ko yeh, sampai2 tanya aku kenal ko ke tak, thanks for coming dear!






Ohhhhh i like dis photo cos even though borak2 bapak2 tetap tolong jaga anak, so mommies boleh makan dengan tenang :)






Daddies and kiddos! b u kene dukung akmal macam ejump dukung anak die, pandai ejump cover perut hahahaha...





My friend zaman uni, cuwet ko sangat slimmmmm dan makin cantik! bagi petua please....





My neighbour yang sangat sporting abg man and wife, neighbour yang lelain tak sempat ambik gambar, huhuhu nanti kita bergambar ramai2 LOL!





Sebahagian tetamu di luar rumah!




Mommies group!





Gambar ni memang sangat kelakar sebab bila close up muka akmal macam kartun chipmunk!





Yang belah kiri dua orang tu ibu anak satu yang belah kanan 2 orang tu single lagi muahahaha betul ke fiza :) fida and fazla yang sangat query tu, you get da answer from me, ye ye ye ye aku dah pakai tudung :)




Anak fiza nuek ni bergaduh ke dengan anak ejump fida hahaha sebab sorang pandang kanan sorang pandang kiri, kids group kat belakang tu amboi makan sambil bergossip ke tu :)



fadddd.... bibir merah mu seksi tau! awww! thanks for da najjah birthday present. Bertambah koleksi tudung i tau!




The only family picture on that day!






Kesian adam demam masa majlis hari tu, agak cranky sampai peluk aku nak dukung sampai sakit leher aku die peluk. tapi sekarang adam dah kembali sihat dan banyak mulut as usual :)




kawan zaman uni lagi, sedondon husband and wife, thanks for coming iejan and det!





Nita and fiza, aku la yang senyum nampak gigi kat tengah-tengah tu :)






Opssss gambar ni yang aku ade dengan ko jazz, best buddy zaman uni. Semalam due date ko tak meletup lagi jazz. Happy dengar ko dapat baby boy kali ni so dah dapat sepasang boy and girl :)






Gambar last with hayza and her daughter yang comel berkebaya lagi tau! ni yang menyampah bergambar sebelah awek cun, hayza pun kene bagi aku petua kecantikan :)



Aku pilih gambar secara random je ni, tak larat nak masuk semua gambar cos ramai tetamu yang datang so mana yang sempat ambik gambar je la plus penat nak resize gambar yo!


5 comments:

zeta said...

hahaha..aku malu begambar sblh kau..kau genit...aku g jugak..tp g..gemok.. :p
korg semua cun2 je aku tgk..hihi

fizamior said...

ye yaya... kita masih anak dara. wakakakakakaka.
dari hari cerah sampai hari gelap ada jek gambar aku.
nampak sangat aku yg lama dok umah ko xreti2 nak balik. LOL!!!!!

salzahari said...

hi dear...please check my email...TQ!

yaya said...

zeta:
ko puteh gebu ok, kulit aku tak mulus seperti ko. hahahha...


fiza:
hahahadari siang ke malam ko ade kat rumah aku tu adelah normal beb!

salzahari:
ok nanti i check...

mamayiyen said...

hi yaya..
so sorry tak dapat datang..
ada wedding kwn hubby..
sorry ye..