Monday, August 15, 2011

Ya ampun...





Assalamualaikum, selamat hari isnin :) maaf entry pembuka dah tunjuk makanan.... Muahahaha aku dah lama tak masak dan makan nasi lemak maka nasi lemak jadi menu buka puasa pilihin minggu lepas...




Burung puyuh goreng rempah!




Air ribina cherry! Mudah nak buat dan yummeh!




Kami buka puasa dalam dulang 4 beranak. Aku 1st time mkn mcm ni masa baru masuk family hubby. Memula aku pelik sangat tapi aku perasan sangat banyak kebaikan mkn bersama ahli keluarga mcm ni, merapatkan hubungan, mengadap muka dgn dekat, boleh suap2 dgn rapat dan follow sunah rasul :) tak dapat buat selalu sesekali pun dah ok sangat.





Choc kurma cupcake yg aku belum deco, kek ni pun senang buat, tak payah pakai mixer campur semua bahan kacau2 settle masuk oven :)




Semalam buka puasa rumah mak abah, singgah alexis di great eastern mall beli pavlova utk abah sempena birthday bulan august. Ok aku tgh busy buat kerja ni tapi sempat update sementara tunggu meeting dengan client.



- Posted using BlogPress from my iPhone

9 comments:

jetsetter said...

Sedapnya! Yummeh sgt! U buat I lapar!

maniss said...

Boleh mnta recipe cup cake tu ya

zeta said...

yaya..kau msk semua tu..best la..mkn plak cenggitu..lg la best..org jawa mmg slalu kenduri buat cenggitu..tp diorg mkn nasi ambeng kan...
bleh jd ikutan ni.. :)

Haslina said...

bila akak tengok yaya satu family makan dlm dulang, teringat zaman2 akak kat usm dulu.. kadang2 kawan2 ajak gi berbuka kat masjid U, kat situ boleh makan free tapi makan dlm dulang.. i'm really impressed with you and your hubby.. semoga terus mendidik anak2 dgn cara yg sempoi tapi menurut sunnah.. insyaAllah..

salzahari said...

yep! mesra gitu...i pernah try mkn cenggini time join geng usrah di campus dulu! hehee...ada le 2-3x je skrg x buat lg mkn cenggini,rasa nak give a try laah!

yaya said...

Jetsetter:
Sorry fadd :)

Maniss:
insyallah

Zeta:
Yup derang selalu mkn camtu nasi ambeng tapi aku bantai je mkn ape2 pun camtu. Hahaha sukahati jeee...

Haslina:
Insyallah akak...

Salzahari:
Yup give a try! Rase sgt "bersama"

isabelle said...

ok..kalo x mlm ni, esok..aku nak try mkn dlm dulang tu. tapi ehh.. aku xde dulang mcm tu la. xkan mkn dlm dulang ikea kot?hehe

yaya said...

Is:
Dulang yg aku pakai tu dulang ikea la weh hehehehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

bestnyerrr menuuuuuuuuuuuu