Thursday, August 11, 2011

Welcome to the word lily serena, syukran alhamdulillah..




Last 2 weeks i think, me, fiza and munirah went to lana parent house. Tak sabar nak visit baby lana dpt baby girl pulak tu, comel pulak tu, nama pun comel haisshhh best! Happy for u lana and helmi. Masa sampai depan rumah lana aku dah nampak kereta fiza park tepi tu so mesti fiza and munirah kat dalam rumah. Elok aku dekat gate and jari nak tekan door bell sekali aku dengar org jerit " noooooo.... Jangan... Jangan yayaaa..." . Nampak muka fiza and munirah jerit2 dari kereta fiza tak kasi aku dekat ngan gate n tekan door bell. Muka 2 orang tu dah le jenis beriya. Weh fiza n munirah muka korang jerit "jangan" menakutkan aku sebijik cam kat bawah ni...







Jangannnnnnn....


Masa tu aku dah terbayang rumah mak lana cam monster house, muka aku pun dah cuak mcm kat atas tu sambil undur kebelakang ketakutan dekat ngan gate rumah mak lana. Masa tu otak aku tros ingat bapak lana baru bela anjing ke for security cos ari tu aku dtg takde pun anjing. Betapa besarnya impak jeritan " jangan" si munirah and fiza. Aku pergi kete fiza tanya kenapa. Muahahaha rupanya lana blom sampai rumah lagi cos tunggu bill dari DSH. Kira kitaorg beriya menyambut lana and baby. Nasib tak sampai 10 minit lana sampai.... Ok bapa lana tak bela anjing, dun worry...




Awww! Cute.....





Lily serena





All of us





Dok sibuk borak2 pasal lana bersalin akmal sibuk nak dukung si uwais. Macam la larat nak dukung uwais yg tegap tu nak oiii... Aku sangat ngeri dengar cerita lana dan helmi pasal epidural. Setakat ini aku masih tekad tidak mahu epidural dan harap alllah swt bantu la aku, takuttt...





Congratulation to lana, helmi and haiqal. Semoga baby lily membawa rezeki dan kecerian pada korang sekeluarga, amin.


To munirah and fiza kalau ade watak jerit menakutkan aku panggil korang. Muahahaha...



- Posted using BlogPress from my iPhone

6 comments:

yaya said...

ya ampun munirah terdelete tapi sudah ku paste kembali

TRIPLETS plus ONE has left a new comment on your post "Welcome to the word lily serena, syukran alhamduli...":

Hahaha, smbil baca ur entry i dok tegelak2 lagi. Mmg klakar,mula2 konon nk biar u tekan doorbell, saje nk "khianat" biar u maku sorang2 bile org jwb pintu. Tp piki blk kang kami pun maku sbb bile lana smpai kami nk masuk umah gak...tu trus beria jerit jangaaannnnn jangaaannn yayaaaaaa.beria nk jerit smpai suara tesangkut x kuar.hahahah

Kay ade watak jerit jgn lupe gandingan mantap i n fiza tau! Hahaha

zeta said...

comel org dan nama dia kan..
korg pon comel la buat aksi 'jangan' tu..kelakar aku baca..kau pon imagine kemain lg..hahaha..

Lana blom sempat update blog psl her new baby kan..nak jugak tau camne experience dia kali ni..

isabelle said...

haha... aku trbyg muka pelakon2 penuh ekspresi tu :P

Elyn Sani said...

wakkaka bule bygkan muke fiza camne!!!

yaya said...

Munirah:
U and fiza memang gandingan mantap menjerit tau. I bagi watak kuntilanak lah :))

Zeta:
Serius weh, aku memang ingat ade anjing...

Is:
Tu actress of the year okeh... Jerit atas pentas pulak pasni derang LOL

Elyn:
Haaaa ko baru bayangkan, aku yg kene jerit terkujat2 di buatnya...

fizamior said...

hahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!

yaya, aku gelak gilerrrrrr!!! aah kitorg mmg jahat. mula2 nk biar ko tekan . hahahahaha

munirah nk terkeluar anak tekak jerit. actually dr dlm kete aku lg mun dh jerit kuat giler smpai nk terkuar anak tekak. bila dh bukak pintu br lepas segala jeritan itewww....
kekekekekekeke


ok, kalo ade watak jerit2 sila ambil aku & munirah. kitorg sanggup jek buat tanpa bayaran. LOL!!!!!!!