Friday, August 26, 2011

Mood merundum...




Hhhhmmmm... Nak raya pun takde mood kalau anak sakit. Kesian kat akmal sampai kene tukar antibiotil baru. Malam pun asik merengek. Ni aku tengah pikir raya dari sebuah rumah ke sebuah rumah macam mana nak kawal adam dari minum air sejuk. Adam dah besar ni pandai minta dan ambil sendiri. Botol air masak yang bawa ke hulu hilr dah tak pandang kalau nampak air sejuk, dah le cuaca tak menentu. Kecik macam akmal senang la nak kawal, yang besar dan banyak mulut macam adam ni hhhmmm... Tidak ade mood raya buat masa ini sebab sibuk jaga anak. Nadib baik la aku dah habis fasa buat kuih raya. Ade 5 jenis kuih raya kat rumah aku ni, ok la dari takde.




Akmal aku lumurkan satu badan dengan air asam jawa pekat. Moga2 sembuh cepat dan sihat.


- Posted using BlogPress from my iPhone

6 comments:

fiza said...

Memang tak der mood lah klo anak tak sihat. Smoga akmal cepat² sembuh.

Salam aidilfitri utk yaya & family ^_^

salzahari said...

yerla..betul tu. bdk2 besar 4 tahun dah susah kawal! i pun risau nak raya sbb org suka jamu air ais dan bikarbonat...

zeta said...

Akmal..get well soon...
Yaya..u pon jaga kesihatan jugak..

yaya said...

fiza:
salamat hari raya aidilfitri untuk u sekeluarga

salzahari:
kan... kalo raya kebanyakan mesti hidang air sejuk :(

zeta:
TQVM zeta, amin semoga akmal baik cepat :)

Fatanah said...

yaya, hari tu pun anak aku demam. Doc bagi PCM tp x kebah2. and a friend suruh try Nurofen. if u willing to try. aku beli kat farmasi je. Alhamdulillah terus ok.

Anyway, Selamat Hari Raya.
1st time leave a comment. Hehehe...

Haslina said...

yaya, baca ayat yg dibaca oleh nabi ibrahim semasa dibakar.. 'yaa naru kuuni bardan wassalamu ala Ibrahim' dan tiup2 kat badan akmal.. kalau hembus atas air, bagi dia minum atau lembapkan badan dia dgn air tu.. supaya badan tak menjadi terlampau panas..kadang2 anak2 akak pun demam panas yg tak kebah2.. after 3 days mesti kena bawak gi spital dan hospitalised.. lepas masuk antibiotik yg IV baru ok..