Wednesday, August 24, 2011

Minggu nak raya





Assalamualaikum dan selamat berpuasa pd hari ini. Tadi adam balik sekolah bawa kad raya, aku snap belah depan je, belah dalam adam tulis "selamat hari raya" aku tak snap pun. Takpelah nanti sakit mata korang nak baca tulisan adam. Tulisan tangan buruk memang la ikut mama kalau tulisan tangan cantik ikut baba. Aku harap semua anak aku tulisan tangan cantik cam suami jangan la ikut aku neh tulisan tangan parah rupanya. Nasib la blog ni taip mcm ni kalo tulis tangan tak lalu korang nak baca :)


Sekarang ni ramai yg takde mood nak kerja sebab mood raya dah membuak-buak asyik dok ingat kampung halaman. Aku pulak biasa je banyak buat persiapan untuk anak2. Lega semalam aku dah settle beli baju melayu raya utk si kodam and komal. Baju raya untuk maid pun dah settle, aku punya lagi la dah lama settle. Suami tgh mencari baju melayu lagi. Semalam last day aku buat kuih raya. Alhamdulillah settle kuih raya utk rumah sendiri, rumah mak aku dan MIL.


Aku ni ngantuk tapi takleh tido. Stress jugak minggu ni sebab semua demam, semlm beberapa jam je aku tido cos akmal asyik nangis. Tahun ni aku raya belah suami dulu. Jadi aku tengah nak korek2 songkok anak2 dan suami, jubah suami, anak2 dan aku utk mlm takbir. Haih banyak jugak benda nak punggah dan packing.


Adoi hari ni aku masak simple je la gamaknya errmmm sotong masak cili, sayur bayam, telur dadar dan jemput2 ajelah. Fenattt...



- Posted using BlogPress from my iPhone

3 comments:

zeta said...

fenat2 pon masak..oklah tu..simple tp sedap kot mknnye nnt..hehe..
yaya..baju raya tema kaler ape aaa???? :p

isabelle said...

sempat kau masak mcm2 dlm penat tu yaya.
kalo aku, masak kat kedai le jwbnya

yaya said...

zeta:
yellow! bersih ok!

is:
masak la jugak... simple aje