Tuesday, August 9, 2011

Bacalah....


Nak baca ape aku tulis dan update hari ni? bacalah....

Aku minggu ni busy sikit, penuh dengan meeting client. Jadual dah penuh sejak last week lagi. petang ni ade meeting, esok aku tak plan kene jumpa client tapi sekali 3 client panggil di tempat yang berbeza, eh ade ke bebel sibuk kene jumpa client patutnya bersyukur sebab banyak job. Bulan puasa ni memang rase waktu berjalan dengan laju. Last week Hj man dan jon ajak kitaorang sekeluarga buka puasa bersama di al-rawsha kampung pandan tapi we all tak dapat datang sebab dah janji balik buka puasa di rumah MIL. Even next week pun sudah kene book untuk buka puasa di rumah mak aku pulak dan another weekend di rumah uncle hubby. Tuptuptup dah raya, wow cepat masa berlalu....

Hari ni korang buka puasa masak ape, aku tak plan lagi ermmm maybe ayam masak padprik. Esok punya menu dah ade :) aku ingat nak buat cupcake hari ni tapi tak tau sempat tak sempat sebab aku kene keluar untuk collect cheque dari client aku, alhamdulillah rezeki. Petang ni ade orang nak datang rumah, jadi kene masak cepat. Aku sedang menunggu email sambil update blog ni hhhmmm tapi email tak masuk-masuk lagi.

Oh semalam Perdana Menteri umumkan bahawa pekerja kerajaan dapat bonus raya Rm500 tahniah la kepada orang-orang kerajaan, tahniah juga kepada pekerja swasta yang dapat bonus sempena nak raya ni, yang tak dapat bonus? cari kerja lain kot, tapi kebanyakan orang semua dapat bonuskan. Bersyukurlah dengan ape yang ade.

Ok got to go! have a nice day you all!



5 comments:

zeta said...

kesian diorg yaya..yg xdpt bonus kau suruh cr keje ln.. :p
esok tayang cupcake kau kalau buat hr ni ehh.. aku nk tgk :)

yaya said...

Alolololo tapi ok ape advise aku, tak dpt bonus cari koje lain for better future... Insyallah rezeki byk dimuka bumi allah swt :)

Deanna Aziz said...

akak dh x kerja medialiser ker???sbb x dpt bonus???

Anonymous said...

rm500 tuk gj yng minima...tp yg len dpt 1/2 half month...alhamdulillah..dpt bg lbih sikit tuk anak2 sedara n inlaw...insyaallah ;-)

yaya said...

Deanna:
Medialiser tiap tahun dapat bonus, so far tak pernah tak dapat bonus, rasenye tahun ni pun derang dapat selalu nak raya macam tahun lepas...

Anon:
Oh i tot semua level dapat seragam rm500, ok la tu alhamdulillah...