Thursday, July 14, 2011

Akmal 1 year old - birthday party and aqiqah



Assalamualaikum.... ahlanwasahlan... ok update cite birthday party dan aqiqah akmal. Tapi yang ala kadar dan mana sempat. Gambar banyak sangat so aku malas nak resize tapi kat FB banyak la, ade 2 folder. Kat atas tu invitation card secara digital dan hard copy :) tema birthday party akmal "arabian".


Pandangan dari atas :)


the day before the event!


Lepas install tent, birthday boy excited!


Ok untuk canopy aku letak 2 satu in front of my house and satu lagi on the right side og my house. Depan rumah amik 20X30 feet right side ambik 10X12 feet and aku request macam yang aku nak back tent ade wall so orang boleh duduk melepak macam pak arab layan shisha :) kehemah belah kanan rumah more to santai.


Props sudah tentu sendiri la like arab pillow, arab carpet, 4 pcs chair and table. Canopy, chandelier under layer semua orang khemas. Untuk supplier canopy aku memang recommend habis. Nama supplier canopy "pesonna canopy" at shah alam. Dulu tinggal ampang aku suka guna zainal canopy tapi dah tinggal shah alam pakai pesonna canopy. Before that aku ade survey few supplier lain tapi payah bila aku ckp jek concept aku nak khemah 20 X 30 dah ckp hah 20 x30 kitaorg takde 10 x 12 kaki kitaorg takde, tak pernah dengar la. pesonna canopy ni aku cakap concept aku camne, aku send ilustration yg mcm mana aku nak, khemah berapa size derang tak banyak songeh ON jek, oh boleh lias dengan anne anak owner.


oh customade album



Chocolate fountain! ahhhh bliss



Dessert corner paling kene attack - cupcake, marshmellow, banana, kurma, kuih seri muka, etc



birthday cake akmal arab pillow!

Ok untuk birthday cake akmal aku order dari diah pun tinggal shah alam. Diah ni memang dah lama aku kenal thru is dulu pun pernah jumpa masa gathering. masa survey kek akmal aku minta quot kat 4 org termasuk la sorang minah ni yg agak glamour dlm buat cake, finally aku amik dengan diah sebab diah harga sgt ok dan servis bagus. Ade lagi 2 orang yg aku minta quot tak sanggup nak buat cake yg aku nak ni dan yg sorang lagi nak charge harga yg tak masuk akal :)


Food dah tentulah arabian foodkan. Menu - kabsah rice, Lamb kabsah, mandy lamb, mandy rice, chicken roasted, arab vegetables, sauce - sedap giler dan dapat compliment dari ramai orang, mix fruits eh banyak la sampai aku tak tersenarai. ok catering adelah d' arab cafe di seksyen 7 shah alam. tak pasti ade website ke tak, korang google jek la or nak no tellefon owner just ask me. Aku buat spagheeti bolognese lagi sebab hubby request dan licin :) buffet table memang panjang giler blom masuk buah yang MIL bawa. The best part makanan habis dan ramai tetamu datang kawan2, orang surau, neighbour, client, online fwens, geng2 lepak oh terlalu banyak nak disenaraikan, syukur alhamulillah :)


Ok now let enjoy da pictures....

bermula dari kiri: arab dari jordan, anak patung comel dari turki, genie in the bottle :)


adam with damia from makkah :)


Akmal with my mom


Oh anak mama!


Iman my sister daughter, nurkasihhhhhh!


Friends forever :) - lana tudung dan jubah ko cantik giler, aku sukaaa...


Makan-makan


arabian family - arab celup!


cupcake VS kurma


Faces of kiddos


Cousins!




Bebudak arab dah berterabur main kat laman rumah


Kiddos enjoy sakan sampai my sisiter cakap "adam macam baru balik dari perang badar sebab jubah dah kotor comot" hahahaha



Awww polis dari jordan yang sangat seksi!


Tengok gambar ni baru teringat yang aku tak preview lagi video of the day! yay mesti best and meriah, hah can't wait!


Love forever baby :)


Adoiii... cair la cair la tengok akmal ni kata neighbour aku


Birthday
cake!


Family :)


Cake cutting!


I love u, u love me...

Jasmin aladdin!


hubby cousins



Opppsss...



Signatures and wishes from guests, gelak sakan baca kat welcome board neh. Akmal will keep it!. Thanks kepada semua yang hadir dan semua yang membantu secara langung dan tidak langsung. Aku nak gerak ke bank segera, kalau ade typing error sorry. have a nice day u all :)



10 comments:

Anita, Mummy Adzryl said...

thanks for having us, yaya! we love the food and decor.. and semua2. hehe. ehh i x sempat sign kat board tu. boley tak lupa?? nnt kalo *ahem* tiba2 gi ur house, nak sign boleyy? ehehehe. :D

Nanak said...

2 thumbs up to mommy!

yaya said...

anita:
sila sila sila la sign jika ke rumah i, anytime bebeh :)

nanak:
awww! thanks darling!

Haslina said...

yaya, suka tengok gambar2 yg yaya post kat FB dan kat sini.. nampak very happening.. memang you hebat dlm event management.. hikhikhik.. kalau rumah akak dekat, akak dah heret my two kids join sama..

zeta said...

kudos yaya..well planning..semuanya nmpk best dan happening..tgk gmbr je pon dah bleh rasa seronok..hehe.. :)

iL4na said...

Awww thanks yaya for the compliment. Mmg thrill gila u buat arab theme sbb confirm jubah masih muat utk perut bulat inehhhh hehehe. btw thanks to ur nasi arab, hari ni kempunan sampai cari kat kd. puas! tq for the awesome party! happy bday akmal darling.

.m.u.n.i.r.a. said...

wow*ngang mulut*
superb la yaya!

Nadiah said...

wow..sgt cantik akak....bestnye...

isabelle said...

it was a really happening party. nak nak bila tgk si kemal yg super comel. grrrr *nak geget*

thanks for inviting.

yaya said...

haslina:
tu la kak kalo akak dekat memang saya dah tarik akak kemari, takkan la kita duk lain negeri :(

zeta:
aku cari email hang tak dpt, tolong la drop email address senang aku nak invite hang in future

ilana:
beb aku dgn pantasnya sudah mkn kedai nasi arab di KD tu, ok sedap nasi pun berempah tapi sauce takleh lawan yg catering akmal tu :)

munira:
:)