Thursday, June 9, 2011

what a day....

Baru lepas balik dari tutti fruitti KD. Lunch tutti frutti sahaja ingat boleh tahan ke, of cos la mengelupor lapar jap lagi. Oh ade appointment dengan script writer jap lagi jadi silalah makan yang berat-berat dulu. Eh jap... Ok boleh sambung, admin aku panggil tanya camne nak buat DO, ok sila curahkan ilmu membawa pahala supaya office tidaklah hidup segan mati tak mau.



Oh nak cerita pasal tutti frutti tadi, sulu aku pernah call naza nak tanya pasal tutti frutti ni, franchise franchisor :) ok harga die not bad sebab machine die je dah berapa harga sebiji kan. Aku boleh terima la jumlah wang kalau nak buka franchise tutti frutti neh compare dengan chicken hartz yang aku pernah call 4 tahun lepas. Terbeliak la biji mata bila die sebut amaount RM jutaan kalau nak buka franchise chicken hartz ni.



Nak buka franchise pun bergantung pada lokasi, kalau lokasi "ala ala" jek takde la make money kan silap-silap tutup bungkus kedai. Masa minggu lepas pulak aku ade "buss talk" dengan sorang uncle ni nak buka franchise makanan arab yang die usahakan, yang aku suka dengar sebab die centralize kitchen so quality makanan di jamin, harga menu ikut si pemilik franchise.



Yaya nak buka franchise? eh bukan la... ini aku borak2 dengan orang2 yang aku jumpa lately so tercerita disini pulak. Sape nak buka franchise aku sokong tapi suami nak buka franchise isteri aku tak sokong LOL. tata nak gi appointment..



8 comments:

zeta said...

haha yg last tu..semua isteri pon xnak sokong..keh keh keh.. :p

nydia-mama akif said...

i ni berangan nak bukak francies mmg selalu...ttp bile dgr harga mmg telan air liur la......

ak yuyunz said...

haha nnt ada yg kne potong 18 ..

Am said...

haha... aku pun sokong jugak yg last tu... franchise tutti frutti 500k kan..my fren bukak kat OU... alhamdulillah dpt tempat ok...pastu ade yg join hot n roll... 60k je kalo x salah.. nk bukak kat masalam nnt

isabelle said...

laa..mati2 aku ingat kau nak buka franchise.

beb, xyah hntr invitation kat aku pun xpe.i just need to know the time of the event. tarikh u dah tweet smlm kan.hehe

pet said...

Wow mahal ye chicken hartz tu...patutla cuma ada 1 je kt sunway pyramid. Dulu times square ada tapi dah tutup...yela skali arab datang makan bleh bengkrap terus..hihihi

Adui teringat2 buffalo wings chicken hartz

yaya said...

zeta:
ya betul....

nydia:
buka la nydia, bleh i gi lepak kat franchise u :)

ak:
potong

am:
hot n roll ok gak yek...

is:
sudah ku hantar is :)


pet:
buka la franchise chicken hartz pet, bleh aku melepak kat kedai ko selalu hehehehhe

salzahari said...

my dear...email x leh bkk le invitation tu! boleh sms kan je tarikh, masa & tmpt...