Tuesday, May 10, 2011


Lady of leisure? Aku rase takde istilah "lady of leisure" jika seorang perempuan tu duduk rumah dan anak2 kecik lagi. Tak terkejar beb! anak dah ade 2 orang atau lebih dari 2 lagi penat. Bak kata fara afif kat twitter "aku lebih rela kerja dari duduk rumah" hahaha tweet ko sangat bermakna. Kalo baca status profile twitter si munirah triplet lagi la best " dont u dare to call me lady of leisure" hahaha gelak aku baca.


Tapi satu la if duduk rumah ko akan rase dekat dengan anak2, anak2 pun manje dan asyik nak mengempeng jek la. Aku duduk rumah sampai nak kencing pun payah cos pantang aku bergerak sikit, nangis la si akmal...


Ade jugak yang fikir kalau berhenti kerja duduk rumah buat bisnes from home mcm jual online. Tak semudah itu sayangku, cuba ko tanya si mai okinokiyo senang ke susah? hehehe. Biasalah setiap perkara ade pro n cons jadi tak payah la cakap duk rumah tu untung atau kerja ofc lagi best dan sebagainya...


Eh korang yg lain ofc dengan suami, adekah tiap hari korang akan call each other waktu di ofc?

- Posted using BlogPress from my iPad



Location:Lady of leisure

4 comments:

fiza said...

Betul lah yaya, i last week seminggu jadi fully housewife, memang penat, tu baru sminggu...rasanya kerja lagi ok.

I memang jarang² call hubby, klo ada benda penting baru call ☺☺☺

Latest: Lunch hari ni, Gulai Tempoyak Ikan Patin

Anak Dara SAKIT MATA

.m.u.n.i.r.a. said...

lady of leisure=housewife?
tak de maknanya :)
kerja kat umah tak pernah abis..
memang kerja lagi ok hehehehehe

Farah said...

hahaha tulaa lagi menjaga anak2 jantan.aku ni tahap kesabaran dahla nipis..tp apape pon yaya,kalau dapat peluang jaga anak sendiri tula yang terbaik.

aku ngan husband selalu sms sbb aku selalu dlm meeting..time lunch kalau ade free kitorg lunch sama.

ShilaShower said...

duduk umah lagi penat i rasa. sbb susah nak cari masa untuk diri sendiri. eheheh.

kalau keja ofis, agak2 nak merayap masih boleh lagi lah. :P