Monday, May 16, 2011

Adam dah besar

Scene 1
Mama: adam, gimme tv remote please...

Adam: mama adam nak tengok transformer, boleh la tgk transFormer, decepticon yarrgghhhh...

Mama: tak larat la adam asik tengok transformer...

Adam: alaaaa bolehla mama, boleh laaa...

Mama: hisshhh ya allah tiap2 hari transformer, bosan mama!

Adam: tapi adam tak bosan... (beriya-iya explain dengan tangan)


Scene 2
*Tetiba adam menangis meraung-raung, berlari aku dari dapur ke living hall...

Mama: kenapa? Kenapa? (Panic mode)

Adam: dia... Dia buat adam ( pointing to akmal sambil nangis)

Mama: akmal buat ape?

Adam: akmal bite montot adam, huarrgghhhh sakit

Melimpah limpah air mata, kesian aku tgk...

Mama: akmal, say sorry to abang adam

Akmal: buat muka selamba tak tau...

Adam: berdosa tau gigit adam, berdosa... (sambil nangis) marah betul sampai diceramahkan adiknya...

Mama: tu la taknak share ipad dengan akmal

*akmal sekarang memang dalamfasa menggigit orang jek kejenye, gigit curi lak tu...



Scene 3
Menangis nangis adam nak aiskrim

Mama: mama bagi adam aiskrim, malam nanti jangan nangis nose sakit la,itu la ini la. Mengamuk-amuk malam karang...

Adam: ok ma, adam promise adam x cry.

* malam-malam dalam gelap aku tengok si adam berjalan-jalan dalam bilik

Mama: adam... Adam... Adam nak gi mana tu?

Adam: adam nak amik tisu, blow my nose...


*dalam hati, nasib ko ingat janji ko wahai anakku...







- Posted using BlogPress from my iPad

4 comments:

zeta said...

wahh bagus..igt janji..gud la abg adam ni.. :)

mamasuri said...

comelnyer...bgs abg adam..dgr kata ...

isabelle said...

ya rabbi.dah pandai ckp mcm mak nenek!
tapi bagus sebab he keeps his promises

si akmal sib baik aritu tak gigit aunty. hehe

yaya said...

zeta:
tepati janji...

mamasuri:
sejuk perut :)

is:
is ko tau la siadam kan, mulut cam bertih jagung...