Wednesday, April 27, 2011

fourth wedding anniversary




Buat pertama kalinya pada tahun ni aku update lambat di blog pasal anniversary celebration. Bila mempunyai twitter maklumat terpantas update adelah twitter maka blog jatuh no 2. Aku akan update setiap tahun anniversary kitaorang sebab aku akan baca balik memory yg tulis dalam blog same goes with hubby. Seperti setiap tahun aku la yang akan aturkan semuanya except tahun lepas hubby yang buat surprise kat aku, oh b u such a sweet husband!

Hari khamis we all cuti memang tak kerja, so pagi tu b memang tak tau la ape yang aku nak buat, die memang dok diam je jadi co-pilot dalam kereta. Die tanya aku nak gi mana neh, oh i rase u bleh agak kot b. Takpe u dok diam jek k and sejurus sampai simpang kat pusat bandar damansara b dah senyum sambil cakap hahahah i dah agak. Ha kan i dah cakap u bleh agak punye, tak kose la i nak tutup mata u kan b....


Aku dah buat reservation kat spa jentayu sheila majid :)




Pagi-pagi mestilah nak urut-urut rehatkan badan dulukan, hhhmmm bila last kita gi spa together ya, oh last masa kat bali yang kita gi berdua which is last year. Since aku dah tau kat jentayu spa ni ade gazebo yang khas untuk couple so aku pilih la ambience yang romantik la jugak.
Ini adelah denai jalan ke gazebo


Ini adelah tempat urut kitaorang, if u ask me how it is? my answer will be superb best sebab gazebo ni sangat selesa siap ko ngadap landskap yang cantik sambil bunyi air yang sangat menenangkan.


Love bird having their quality time together


As usual lepas urut minum air teh halia :)




Next, we all gi terapi pulak. Terapi di one utama, terapi shopping dan terapi makan tengahari. Aku dan husband memang tak suka makanan jepun, sushi ke or anything yang mentah separuh masak makanan jepun memang tak gemar. Tapi kawan aku cakap Tepanyaki bukan makanan mentah so tergerak la kitaorang buat pertama kalinya masuk tepanyaki ini. Biasa aje makanan die nasi dengan lauk yang kita pilih, ok tekak aku and husband bleh terima.




Lepas dah makan terapi shopping la kan, shopping barang sendiri, suami dan anak2. aku sekarang suka sangat beli baju anak-anak aku kat obaibi, aku rase design die lagi cantik dari pumpkin patch. Kalau aku masuk obaibi tu memang akan beli punya la selalunya.


Selepas habis terapi di one utama dalam pukul 6 petang tu hubby tanya aku nak gi mana neh. Aku jawab, Oh kita nak gi dinner, pilihan tempat aku kali ni adelah tempat yang aku tak tau sangat jalan nak gi restaurant tu sebab pernah terlalu 2 kali dengan hubby so aku agak samar-samar jalan nak gi restaurant tu, nak buat surprise tapi tak tau jalan, boleh..... Aku sempat buat reservation through telefon jek sebab tengok dari luar cam best than gi website die memang cukup puas hati. Kalau dulu aku tinggal kat ampang memang hafal segala tempat sebab memang membesar di ampang, sekarang duduk shah alam aku cam blur nak cari tempat makan yang best menepati citarasa yang sesuai untuk anniversary kali ni. Damansara tempat kerja aku adalah tempat yang bleh tahan la aku tau sesikit.

Subak restaurant adelah pilihan aku tahun ni :) ok Subak ni terletak kat Penchala Indah, bukit lanjan. Aku boleh tersilap jalan than hubby tanya aku, eh you nak bawa i pergi mana ni sebenarnya yang, hahahah nak surprise tapi lupa jalan, aku reveal jek cakap nak bawa b gi restaurant yang kita nampak dari luar cam best tu. Sudah nye hubby yang tunjuk direction jalan kehkehkeh...


Dalam website Subak ni dah cakap yang tak di galakan memakai kasut tinggi gi tempat die sebab jalan nak masuk adelah membukit tapi aku degilkan jalan la exercise hahahah, kereta kene parking diluar semua ye, nampak tak jalan nak masuk membukit kat atas gambar tu. Kata nak restaurant atas bukitkan, dipersilakanlah...


jalan masuk bagi close up sikit


Ini adelah tempat makan kitaorang


Ambience die memang best la bagi aku, landskap cantik, ambience tenang and romantik and korang bleh request kalo nak decokan meja ke ape with extra payment definately, aku nak buat la deco ala2 suprise tapi tak sempat sebab aku busy kerja minggu tu.


Our table






4 tahun kawin, 2 anak cukup produktif atau tidak?


Aku order air kelapa dan ianya sangat sedap, sila order jika datang subak.



Antara makanan yang kitaorang order


Aku suka gile bekas lilin neh, mana nak cari, ade sape2 tau?


Auwww






mine


Hubby

Dessert

Candle light dinner yang sangat menggembirakan hati borak2 gelak2 pegang tangan :)


Balik rumah, perut kenyang, hati gembira, solat jemaah isyak, punggah barang shopping yang penting la senza dan malam. Happy fourth anniversary b :)





7 comments:

isabelle said...

happy belated anniversary yaya & amri!!!
tetiba aku rasa x sbr lak tunggu anniversary aku hjg tahun ni.
aku ni pun set2 ikut kau gak...cuma 5tahun (this yr), 2anak.2boys lak tu.

tapi part nak surprise tapi x jumpa jalan tu, aku percaya boleh jadi gak kat aku.huahuahua

mamasuri said...

sweet nyer yaya ngan hubby..
hubby sy korang romantik ler..
huhuhu...tapi yang penting dia ingat..cukuplah bagi saya...

fiza said...

So sweet...Happy Anniversary yaya ☺☺

Latest: Pesan kat PENGASUH/NURSERY, TOLONG jangan bagi BABY bawah 6 Bulan makan tanpa kebenaran PARENTS yer

Farah said...

happy anniversarry yaya! haha aku rase korg cukup produktif.

waah aku nak try la jentayu ngan restoran subak tu...kedai ni pernah masuk jjcm kan?

.m.u.n.i.r.a. said...

hepi anniversary yaya!

Anita, Mummy Adzryl said...

sweet gilssss!!!! :D happy belated anniversary, babe! :D

Ms Dots said...

Thanks Yaya for sharing such a nice place to celebrate special day with loves one.. hub's b'day is just next week.. may put this retaurant as my top list... btw..happu belated anniversary