Friday, April 22, 2011

family



Assalamualaikum, hari jumaat hari yang paling best, itu bagi aku la :) ok jom baca cerita yang aku nak kaborkan. Bila aku perhatikan gambar kitaorang diatas, aku rase cam bestnye dah kawin ni rupanya maksud aku best dah ade suami dan anak-anak (even kekadang rase huru-hara gak dengan kerenah derangkan) tapi perasaan best tu hanya ko sendiri bleh rase, betulkan bagi yang dah kawin? haaa see korang angguk kepala.

Perasaan "best" ni sama macam perasaan lega dan seronok tak terhingga lepas ko melahirkan anak, melahirkan anak secara normal ye maksud aku sebab rase sakit nak bersalin dengan tempoh untuk ko push baby tu bila moment baby keluar huiiishhhh lega and gembira tu buat hilang rase penat.

Kadang-kadang ade gak terkenang masa zaman bujang dulu, such as pergi bercuti dengan kawan-kawan, lepak makan dengan kawan-kawan, shopping dengan kawan-kawan terasa la freedom and komitmen kurang. Bila dah kawin ko shopping ade anak than kene tengok2 die bila nak pilih baju, tetiba hilang tapi yang best pulak ko dapat shopping barang2 anak and toys derang.

Tetiba aku rase macam dah tua pulak bila tingggg! teringat usia aku tahun neh. Oh tidakkkkk... Kalau aku nak cakap umur aku 24 tahun orang percaya tak? hehehehe



10 comments:

Mimy Hamid said...

yaya hot mama...dah 2 anak...nak anak jugak.......hehehe...

azzamoro said...

kalau org tak kenal org percaya lah umur ko 24, sebab muke ko mcm budak skolah. hehe

.m.u.n.i.r.a. said...

still orang percaya yaya!
for sure orang ingat bawak anak sedara je :)

zeta said...

ye org percaya..sbb muka kau kan muda lg..lg2 bila kau ikat rambut..hehe

isabelle said...

aku percaya aje..sebab apapun, aku maintain 18 you..
bahahaha.

aku sukaaaa sgt tgk gmbr tu. wei, tapi akmal lagi comel dgn rambut terbaru la. confirm amri xharus berambut :P

salzahari said...

yes yaya...
24 masih relevan dgn u !

anyhow, mmg lain kan happiness bila berfamily sdiri...

setiap phase tu happy dia lain2...

sgt happy
1) bila tgk anak2 tersenyum
2) bila tgk semua org kenyang dgn mskn air tgn kita yg mereka je tahu sedapnya tahap mana :p
3) bila semua org tido dgn sihat
4) bila dgr anak panggil ibu/ mama/ umi/ mommy sedar2 je bangun dari tido
5) bila jadi misi utk semua org

ohh..indahnya mempunyai suami n anak2! Nikmat doniaa..Alhamdulillah

Nanak said...

beautiful family!

Siti Fatimah said...

happy family :)

yaya said...

mimy:
aku doakan ko dpt anak cpt, amin. insyallah :)

azza:
hehehehe, senyum lebar

munira:
yeheeeeh bawa anak sedara, golak den

zeta:
wahhh camni aku nak ikat rambut selalu la...

isabelle;
ko memang la maintain belasan, perut ko kempes weh tgk perut pun org tak caya ko dah ade anak

salzahari:
sokong...

yaya said...

nanak and ct:
family 1st :)