Wednesday, April 20, 2011

Adam kecik lagi mama...

Semalam aku 3 beranak tido tanpa hubby, makin nak dekat konsert wings makin busy la laki aku tu, asik balik pkl 3 4 pagi. Adeh nak tidokan budak 2 orang ni bukan senang. Ade je macam2 kerenah. Masa aku tengah menyusukan akmal untuk tidokan akmal, si adam ni kemain kuat la suara main robot2 die siap sound effect bagai, tension la aku yg nak tidokan akmal ni kan.


Tengah menyusukan adik la siadam nak susu, berhenti la aku BF akmal buat susu adam than sambung nak tidokan adik akmal adam minta aku amikkan pillow red die kat bawah pulak...

Adam: mama, adam nak red pillow.

Mama: amik la kat bawah

Adam: alaaaa plssss... Mama amikkan.

Mama: mama penat la adam, adamkan abang, amik la sendiri...

Adam: alaaaa mama amikkan la.. Adam pun penat

Mama: adamkan big, adam kan abang, abangkan pandai, kuat, berdikari...

Adam: adam x big, adam bukan abang, adam still small mama...

Akhirnya die amik gak sendiri bantal merah kesayangan die dr kecik tu. Kekadang kesian gak tgk anak sulung/pertama neh. Ade sesape anak sulung atau pertama yg sdg membaca entry aku neh? Komen sikit.


Aku sedang mengharapkan sesuatu, ya allah makbulkanlah permintaan ku itu. Amin yarabbal alamin.



- Posted using BlogPress from my iPhone

7 comments:

isabelle said...

hmm..sama le.
my adam pun kdg2 mcm tu. takut dia terasa & dendam dgn adik dia...kita pun turutkan la jugak.

p/s:
u mengharapkan akmal dpt adik lagikah?kuikui

mamasuri said...

itu yang saya pikir bila nak produce adik utk suri ni..huhuhu

Byzura Razali said...

my adam pun mcm tu jugak.but since i preggy we call him "Abang" yelah gap 6 thn.slama ni,dok manja sensorang,smua diturutkan.during preggy ni,i slalu suruh dia independent(mandi sendiri,pakai baju sendiri,mintak tolong itu ini)kekadang tu bila dia malas selalu jugak bg alasan.tp always remind him yg dia "Abang",kena tolong mama,babah & adik nanti.lelama ok.ur adam mesti paham punye..dia nak manje2 tu :)

p/s:adakah ingin baby gurl?

nydia-mama akif said...

sama la dgn my anak sulung, si akif ni....
since dapat adik ni, mmg lain betul la layanan kat dia, mmg kekdg tak sampai hati...tp kalo dimanjakan sampai bile puntak berdikari nanti.....

zeta said...

pandai anak2 ni bg jwpn ye..
ape yg diharapkn tu..insyaallah..dpt..

salzahari said...

yerla..sama je Yaya. i pun kesian kdg2 tak terlayan Aliah.

selalunya situation mcm u laah...sorang nak menetek,sorang nak attention kita kena penuhi dia punya.

i selalu sayu kalau tgk menetek nak tidokan Amani, Aliah lak nak i tidokan dia sambil gosok2 kaki which is kdg2 i tak larat buat tgn octopus- i mtk hubby buat,dia akan menangis sampai tertido :(

yaya said...

is:
mengharap utk akmal dpt adik blom lagi :)

mamasuri:
hahahhah sila produce, jgn dipikirkan sgt if not tak terproduce kang

byzura:
budak nama adam cenggitu kot hehehhe

nydia:
betul, jadi abg memang kene berdikari i mean anak 1st

zeta:
amin... thanks zeta :)

salzahari:
oh you pun alamai benda yg sama :(