Tuesday, March 22, 2011

Red velvet cake




My first attempt buat red velvet cake was last week than the next day aku buat lagi. Dek kerana mendapat pujian sedap tak terhingga oleh suami, anak-anak dan maid maka aku buat lagi 2 hari lepas dan hadiah 4pcs cup cake pada pet sempena birthday die. Nah kau dah 3 kali aku buat red velvet cake. Buatnye takde la susah tapi beli barang2 atau bahan2 untuk buat RV ni mahal maka tak hairan la kalo org jual kek ni harga die mahal.




Make up cake, i love it!





Red velvet Cup cake yummeh!





Nampak tak anak aku si akmal nangis soh aku amik die. Haih aku buat RV cake ni sambil dukung akmal ade, mengajar adam sukat koko la. Haish mcm2 la tapi puas hati sebab RV cake menjadi dgn jaya dan ahli keluarga cakap sedap ;) oh aku hadiahkan RV cupcake pada teacher adam sebab die baru habis konvokesyen.





One happy customer



Jangan tanya aku resipe sebab korang gi je la cari di website joy of baking, aku ikut resepi di situ ;)


- Posted using BlogPress from my iPhone

6 comments:

ShilaShower said...

alololollolo! last picture tu sangat comel ;)

mamasuri said...

ala sedapnyer..
terliur pulak..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhhhhhhhhhhhhh sgt2 kagum ....

pet said...

thank u babe the red velvet so sedap! buat pakai mixer yang best lagi semangat kan..hahahaha...

yaya said...

shila:
miahahah comel comot mkn kek:)

mamasuri:
meh dtg umah i mkn cupcake

nurul diana:
jgn kagum sebab anda pun boleh buat juga...

pet:
but wanna make one more time for u :)

iswatie "colours of life" said...

ohhhh..trus telan ayaq liuq nih.....still mencari balik mood baking yg terbang ntah kemana nih..