Wednesday, February 2, 2011

Chef Adam




Assalamualaikum dan salam sejahtera, hari ini program masakan bersama Chef adam. Chef adam dibantu oleh pembantu yang sangat bagus iaitu demi chef yaya. Masakan pertama chef adam iaitu 2 bulan lepas, tahun lepas ye puan-puan sekalian ialah pavlova dan chocolate cookies kegemaran chef yaya sejak tingkatan 3 lagi, hehehhe chocolate cookies yang menambat hati suami chef yaya itu. Tapi sekarang chef adam sangat tangkas bikin cookies itew :)


Chef adam sangat suka asingkan egg yolk dan masukan telur putih dalam mixer, meringue hampir siap.



hasil sentuhan chef adam




Pavlova yang tak seberapa dari chef adam



Bab mengetel dan scoop cookies serahkan aje pada chef adam



wah wah wah wah kalau dip cookies kat cooking choc lagilah chef adam terror



Chef adam punye keje



Hoh! pusing kepala aku bila chef adam join aku masuk kitchen!


Recently adam request pakai tall hat lagi meaning that ajak bake cake or cookies lagi. Adoi penat la mama adam, bukan penat baking tapi penat melayan awak kat dapur.


5 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

cutenyer adam pakai mcm chef gitu .. comeiiii

ZarinAziz said...

adam comel sesgt....gaya harus ada

YusVogue said...

Sama ngan Mikhael. Hari tu pun siap mintak chef hat haha. Sabo je la. Chef hat tak kot, tengah cari apron for him hihi. Bebudak (tak kira lelaki ke perempuan) memang suka ke dapur ;)

aieesha.salleh said...

hebat chef adam, nanti besar leh tolong mama dia kat kitchen :)

isabelle said...

pandainye adam.
kalo adam aku masuk dapur, jenuh la aku bebel... nak nak kalo time kita nak cepat.hehe

ps: sham tny, mana dpt tall hat tu?