Monday, January 24, 2011

Tempat lepak



Korang selalu lepak di mana? no, aku bukan cakap lepak kat kedai mamak atau lepak di shopping mall. Aku tanya ni lepak secara online dimana?. Kalau aku, kerapkali melepak kan diri di TWITTER sebab twitter easily can quote and shout whatever u want or feel or see pada ketika itu plus twit pakai hp sangat mudah la kan. Pertama kali aku register twitter dulu di computer rumah pastu until now aku tak pernah twit pakai computer cos i use hp till i forget my password (tapi skrg dah ingat).
Twitter di iphone lagi la macam2 kan nak update serentak skali di facebook pun boleh, tapi aku jarang nak update di facebook skali unless kalo aku pakai instagram than baru on skali kat FB. Jadi buat masa ini tempat lepak paling digemari adelah twitter.
Ok tempat ke dua dalam carta yaya melepak atau berkongsi kegembiraan khasnya adelah di blog, blog adelah tempat yang boleh bercerita panjang lebar terutamanya kegembiraan aku bersama keluarga, berkongsi idea eh banyak la tak tersenarai. Lagi pun blog ni sudah bermula sekian lama dan masih panjang lagi perjalanannya.
Tempat lepak ketiga baru jatuh pada Face book, itu pun bukan aku melepak sangat pun. Aku tak tau la kenapa aku ni "kureng" sikit dengan FB. Belum ade aura yang membuatkan aku nak buka FB tiap hari. FB ni biasanya aku buka 3 minggu sekali atau 2 minggu sekali, sebulan tak buka pun pernah. Dah hampir seratus friend request yang aku tak approve lagi kat FB. Ape2 info kat Fb aku hanya baca kat email sahaja. Sebab email appear segalanyakan. Kalau dah buka FB jarang apetah lagi jenguk profile dan gambar2 FB kwn2kan, harammm malas aku. Fb belum masuk dengan jiwa aku lagi.
Macam mana dengan korang? ade lagi tempat2 melepak online yang best ke? bleh share, eceh macam la aku ni banyak masa, update blog dah tak setiap hari macam zaman dolu-dolu. Makin bertambah anak makin kurang masa rasenye, kerje lagi haih busy tapi aku gembira dengan kerja aku, jumpa orang dan tau macam2 benda baru dari segi kerja. Tak kurang juga if client call atau sms aku pukul 10 malam and cakap "yaya, i baru lepas gaduh dengan boss i and blablalbla... atau " i baru lepas kene pukul dengan husband i, dahi i lebam camne nak gi keje esk blablabla" aku dah imune. Eh cerita lain plak aku neh.
K, i got meeting today, pagi dan petang, sgt busy. Berkicau di twitter sahaja :)

4 comments:

Am said...

haha...macam dah berlalu jek zaman2 lepak di ym kan... aku x de akaun tweeter lagi..huhu pity me.. kena bukak jugak la...

dah bertambah anak makan kurang masa nk update blog..tp xtvt bloghop tetap bejalan cam besa haha..aku pn same cam ko..xrajin nk update fb huhu..kalo terajin pun, aku copy jek entry blog, paste kat fb pastu kuar haha...

isabelle said...

tmpt utama adalah blog.
fb tu kalo x krn terperap dlm pntg ni, jgn harap la...

Mommy Lyna said...

i sampai skg xreti2 nak melekat kat twitter. fesbuk je la yg tahu ehhehe.

ymn said...

sya suka lepak kt
1st - FB - cityville
2nd - twitter @akuyaman
3rd-whoah.com - tgk gmbr pelik²
4th- webreader(google)
5th - blogwalking3

:)