Friday, January 7, 2011

Adam 1st day at Little Caliph




Anak 1st time pergi sekolah, pulak tu anak pertama so agak excited la jugakkan. Aku excited nak dengar cerita dari adam sebenarnya. Sebab aku nak die cerita balik ape yang die buat kat schooll. Belajar? alah play schooll...Lepas breakfast sebelum keluar rumah tengok diri kat cermin dulu, songkok siap, baju kemas, beg dah pakai. Dalam beg tu bukannya ade ape pun. Aku letak seluar dengan "spender" die je takut ter "weewee" ke kan. Buku and stationary semua kat sekolah, sekolah dah sediakan. Botol air aku letak dalam beg sekali sebab adam ni jenis kejap kejap minum air masak. kalau kat rumah tu air botol masak khas untuk die memang sentiaa ade.



Ok mama adam ready to go!




Dah nak berkacak pulak budak ni.





Masa sampai jek school ramai la mak bapak kat luar kindy tu cos 1st day, yang adam awal-awal dah sound aku dalam kereta tadi, "mama hantar adam schooll pastu mama gi work tau" maksud die tu mama tak payah la gatal nak tunggu adam kat luar kindy. Dalam hati aku " ah tak peduli mama nak ngendap awak jugak". Masuk je, teacher sambut dan pakaikan adam name tag. Adam duduk keje die perhatikan bebudak yang meraung-raung tak nak mak apak derang balik. Masa tu ade 3 orang budak serentak melalak meraung-raung nak ikut mak apak derang balik siap berguling-guling kat lantai. Alhamdulillah nasib baik anak aku si adam ok. Tiap hari aku hantar die tiap hari tu la die pesan kat aku jangan tunggu die kat schooll. Aku plak di suruhnya balik siap dengan satu jari menegak tunjuk kat aku "jangan tunggu adam tau". Tu nak jaga prestasi depan awek la tu..





Control handsome




Setiap hari rabu pakai baju sukan, amik gambar kat laman rumah dulu sementara tunggu baba!
p/s: balik sekolah hari pertama tu aku tanya "adam ade kawan dah ke?' sebab aku tengok galak die main dengan 2 orang budak lelaki sementara tunggu aku amik die, adam diam, aku tanya lagi "tadi tu kawan adam yeh, sape nama die?" adam jawab "orang".

5 comments:

zeta said...

hahaha..'orang' dijwbnya..budak2 ni cepat mesra kan..xtau nama kita dah bleh main sama2..hihi
Adam mestilah xnangis..budak baik..now aunt sentiasa igt org yg nama adam budak baik..sbb adam yaya baik..adam belle pon baik..
so aku nnt nak kena bubuh anak nama adam jugak..huhu

w|cKa` said...

cool gile si adam nih.. pegi skolah xnangis pon.. siap halau mama balik.. cayalah!!

mana beli gol post tu? nak jugak!! hihi

azzamoro said...

beraninyer adam yaya

aku harap airyll pun berani mcm adam takde nangis2 meraung 1st day pergi skolah nnti.

wah..xsaba nak tunggu anak mak pi skolah woo

Deanna Aziz said...

adam berani macam mama dia...i loike....tak sabar....tak per nanti saya practice dgn anak buah dulu ya....

isabelle said...

alololo...aku nak komen psl adam kau, ternmpk pulak komen si zeta.hihihi...

hensem betul kodam dgn baju skolah tu.pandai pulak dia suruh mama gi work, sdgkan dulu beria-ia tak kasi mama go work.haih..anakkk...anakkk...