Wednesday, December 15, 2010

Abang tak sanggup pukul adik


Oh sangat comel dan sejuk hati bila tengok dua beradik ni main bersama. Lagi rase sejuk perut aku mengandungkan adam n akmal bila dengar dua beradik mengekeh gelak bersama. Tapi kalo dengar je salah sorang nangis bukan perut aku je dah tak sejuk kepala pun dah berasap. Ok kalau mereka gaduh cuba teka sape pukul sape? Dan teka la jugak aku pukul sape? Hahaha, aku tak pukul sape2 pun la. Tapi rumah aku ade rotan :)




Adam ni kalau akmal nangis die la paling peka bagitau aku, hubby or maid yg akmal nangis,
Tak cukup dengan itu adam la yang sibuk suruh aku BF akmal sambil selakkan baju aku "mama akmal cry, akmal nak susu". Kawan aku datang rumah dan berlakon bawa masuk akmal dalam kereta mcm nak culik akmal hhmmmm bingit telinga aku dengar suara adam manangis meraung-raung suruh aku ambik akmal. Tapi kalau main bersama, akmal selalu dapat toy yang cinonet, robot yang tak power atau kata lain kaki atau tangan robot dah patah dan kereta yang satu tayar dah tercabut, kesian si akmal.... Tapi biasala yang lebih berusia conquere atau kita tengok bila akmal dah besar sikit nanti camne;)







Walau kereta rongak dan mainan cinonet yang akmal dapat, kasih sayang adam pada akmal tiada tolok bandingannya.... Ecehhhh, Ye aku tau le cuba tgk gamnar kat bawah




















Mulut terbuka luas, air mata berjurai-jurai, suara menangis takde sebab manangis menggigil menahan geram melihat akmal runtuhkan lego yg dibina tinggi. Adoi kesian aku tengok si adam manangis sambil cakap "mamaaaa akmal jatuhkan lego adam"..... Punah betul harapan si adam. Melihatkan gaya menangis tu aku ingat adam nak pukul akmal tapi tidak. Sayang sangat adam pada akmal... Jadi akmal walau abang adam bagi mainan yg dah rongak ko terima jek la sebab abang adam mang sayang akmal. Ade lagi cerita pasal mereka berdua tapi nanti- nanti la aku cerita. Bak kata kakak aku " tu ko baru ade anak 2 tunggu ko ade 3 anak pulak" ok sekarang aku tengah pikir kalau anak 7 macam yang hubby nak tu camne yeh?




- Posted using BlogPress from my iPhone

9 comments:

Nanak said...

wah, akmal can stand up ody ;)

Mrs.R @ Emi said...

ciannyer abang...akmal comelll..bulattt..cptnye dh besar :)

isabelle said...

baiknya adam.si akmal pulak, esok2 dah tau menilai toys tu rongak ke apa ke... jenuh la korg kena beli baru semua.
harap2 my adam pun syg kat adik dia mcm tu nanti. jgn dia perasan ultraman, dok fire adik dia sudah

salzahari said...

kalau anak 7, i rasa u kena jadi referee!

zeta said...

Bagus n baiknya Adam..
harap anak aku nnt bila dah ada adik akan baik camni..
Tp benda buat aku terpikir yg budak nama Adam slalu well behave..nnt dpt anak lelaki aku nk bg nama Adam gak la.. :)

gee ryder said...

adam mcm aqeel la syg adik :)

yg lego tumbang nangis tu pun cam aqeel gak hehe..sama je

Deanna Aziz said...

comelnya akmal....n adam....tak sabar rasanya giliran saya....

im_an_ibu said...

hahaha.... muke akmal innocent jek, mcm xbuat salah pape...

Farah . 5577 said...

hahahha.. sama laa.
Nadhrah pun byk sbr dgn Aqilah, n Aqilah yg slalu pukul n gigit Nadhrah..
kesian bile tgk dia tahan sbr n ngadu je kat kite instead of balas blk.