Wednesday, November 3, 2010

Which one?



Currently m in dilemma, macbook air or ipad. The only objective and reason i nak yang ringan especially bila i ade presentation 1 to 1 dengan client, mak makin berusia nyah tak larat nak bawa berat2. tu belum kalau kene bahan-bahan mock up untuk presentation. ok kalau macbook air less than 2kg and ipad pulak below ikg tak silap i which is dedua jauh lebih ringan kalau nak banding dukung anak aku si akmal tukan.
Hhhhmmmm tapi bila fikir balik nak buat ape amik ipad cos aku dah ade Iphone 4 (black berry masih guna juga). Ipad ni same je dengan iphone cuma takleh wat call plus takde USB plak tu kan. Errrmmm i think i will go for Mac book air. Cuba u all tengok video macbook air yang baru neh, huisshhh meleleah air mata, air hidung, air liur tengok. So what do you think?









7 comments:

MeL MikaiL said...

better u amek macbook la nmpak professional sket. coz ipad ni bg i sesuai klu u nak bwk gi travel or holiday ke. mcm ipad i da jadi mika punye utk dia main game kat situ hehehe.. klu utk kerja mcm tak sesuai la but its up to u ;)

Queen said...

ha..kalau nak dedua bleh ke?..heee

Neena J said...

macbook!!neena lagi prefer macbook sebab macbook sebab tujuan beli pon pakai nak buat kerjakan.kalau ipad nnt nak transfer apa apa tade usb susah plak..

Siti Fatimah said...

yaya to me better u choose macbook coz byk benda u leh wat compare to ipad which nothing much can do i hari tuh mula2 nak sgt ipad tuh selepas finacial controller check in detail x approve kan coz not much fuction pon hehehehe... so mac book babe :)

isabelle said...

macbook or i pad?
i vote for OR. hehehe.
*tahan tgn kat kepala takut kena luku dgn yaya*

Am said...

kalo camtu, macbook la yaya...:D

yaya said...

yaya to all:
thanks u all, aku decide beli macbook air :)