Wednesday, November 24, 2010

Susu aku untuk akmal sahaja

Alrite just a quick update before i go out for my second meeting today at pusat bandar damansara. Picture above was snap dis morning. So far alhamdulillah susu masih dipam dengan jayanya di office but now aku pump sekali session sahaja, yes aku malas twice and jangan contohi aku. Sekali pump dapat dalam 8-10 auns. Aku rase stock susu yang ade sekarang boleh sampai akmal setahun plus freezer kat office lagi ade and yang bakal-bakal di pump lagi. Macam adam dulu aku exclusive breast feed sampai umur setahun pastu dah campur formula milk and akmal i will do da same thing, setahun exclusive breast feed pun i dah rase cukup bersyukur dan gembira kerana anak tak campur susu lain. selepas mereka setahun baru campur formula milk. Alrite that it yg nak update, about me nanti aku update lenkali :)

13 comments:

nydia-mama akif said...

ya allah...seronoknye tgk susu u yg byk itew......ade pape petua ker u amalkan bg susu byk camni? kalo ade boley share?

gee ryder said...

i pump 3x kt ofis pun tak dpt sbyk u huhu..
sharela petua nk kasi byk melimpah² camtu hehe

Mrs. Kown said...

i kalau lepas target 6 bulan dah happy gila la kottt :P

isabelle said...

i harap sgt i dpt bfeed adik adam nanti lama2.
risau lak dgn plan nak sambung study.

zeta said...

murah betul rezeki akmal..
aku plak yg rasa seronok bila tgk susu byk cenggitu..!!

Zety Zin said...

syoknya tengok stok susu tu!!!

Farah said...

rezeki akmal..banyak btul!

zarina said...

wow.. bestnya tgk ebm byk mcm ni.. anak i 3 bulan saja exclusive.. pastu dah campur.. tahniah yaya!

zarina said...

yaya, got something to share, i suka baca ur blog tau, 1 day masa kat ofc, 1 of my trainer from s'pore nampak i open ur blog, then dia kenal u jugak.. pastu dia tunjuk pic2 u n family in his laptop.. his name is Jon. what a small world kan.. :)

Am said...

wahhh..bestnyer...motivation utk aku trus pam utk imran gak... nnt buatla entry pasal bykkan susu yaya :D

irvanqiesy said...

wo...hebattt...rezeki anak2 u ...alhamdulillah...

yaya said...

nydia:
so far takde la petua sgt cuma minum air masak byk, no diet mkn saje vege n fruits important too :)
oh organic soya also help a lot

gee:
cuba u try soya organic, maybe will help susu byk

mrs kown:
insyallah u boleh more than 6 month, mental pun kene ready gak :)


isabelle:
insyallah bleh punya :)

zeta:
alhamdulillah, syukur sgt pada allah :)

zety:
aku pun syiok ngeee :)

farah:
ha'ah rezeki akmal :)

zarina:
ahahaha pas baca komen u i call jon, hahahaha mesti u di al hijrah :)

am:
kau boleh! ahahahah

irvanqiesy:
alhamdulillah...

IzzyB. said...

yaya, u ada dedicated fridge ke utk susu eh? am expecting 2nd one. cam dok pk nak beli fridge besar trus utk food n susu or beli 2; 1 for susu and 1 for food. what u think?