Wednesday, November 10, 2010

Anak-anak dan kerja







Assalamualaikum semua, hhhmmm mau tau result aku pregnant atau tidakkah, ngeeee. Kat twitter mereka dapat info cepat cos update kat twitter mudah dan cepat. Keputusannya adalah aku tidak mengandung, huhuhu. Beli pregnancy test kat watson farmasi bawah office neh tros masuk washroom and satu line :) lega disitu. Bukan ape kalau ade rezeki terima cuma mengenangkan akmal baru 7 bulan dah nak jadi abangkah.

Jom kita buka cerita lain pulak, alhamdulillah my mom selamat sampai mengerjakan haji di tanah suci, kali ni my mom pergi sorang, abah tinggal cos mereka dah pergi bersam-sama dulu.
Harap-harap mak sihat disana dan dapat mengerjakan haji dengan mudah dan mendapat haji mabrur, amin.




Okeh anak aku si comel akmal pulak sudah pandai macam-macam sekarang dalam fasa hendak crawling, merangkak la kejenye, tau tau dah sampai nun hujung kerusi, tetiba dah samapai bawah meja. Paling kelakar die merangkak terus langgar dinding cermin closet kitaorang. Die ingat bleh merangkak terus agaknya.






Abang adam jangan di tanya, hhhmmm makin bising mulut die, pergi mana-mana semua orang di sapa tak kira bangsa, agama dan warna kulit. "mama jangan work, nanti adam cry, siaaannnn adam", "dah makan?, meh masuk..masuk..masuk" sibuk ngajak kawan aku masuk rumah. Hari tu hantar mak aku gi haji, ceh siap pesan kat mak aku "tokmak balik tau nanti". Si kodam ni dah tak sabar nak gi schooll, hhhmmm aku tak gi daftar lagi schooll si adam.





Gaya si adam bila main bola, giler kuat suara die kalau berebut bola dengan baba okeh, macam mana la kalo jiran sebelah ni dah masuk rumah nanti, jangan complain suara anak aku bising dan kuat sudah, tapi suara aku kuat gak, huhuhuhu.






Ni akmal kat sedang menikmati solid food sambil tengok abang adam main bola


Oh last weekend yang baru-baru ni aku gi recci tempat shooting kat air terjun bukit renik dan pusat konservasi gajah kuala Gandah, Pahang. Pokok kat atas tu cantikkan, tapi tak berani aku nak bawa balik cos hutan yang aku masuk ni hutan bukan untuk orang masuk plus air terjun best giler, ye la tempat tertutup kan tak diceroboh orang memang best, segalanya asli. Aku kene gigit pacat, takut weh tapi hubby cucur dengan putung rokok tak sempat pacat nak sedut darah aku.





Aku tengok gambar ni baru aku perasan yang rambut aku dah panjang rupanya. Macam hantu kat dalam hutan tu dah. Sekarang aku dalam fasa keguguran rambut yang boleh tahan dahsyat, akmal asik menyembur je kejenye, habis rambut aku gugur, kata orang tua la. Should i cut my hair short?





Ini pulak kat Kuala gandah tempat gajah, nasib kat sini cepat settle. Semua scene yang director nak boleh buat. Staff kuala gandah pun sangat bagus bagi kerjasama tolong arange gajah-gajah yang kitaorg nak pada hari shooting next week nanti. Thank you PERHILITAN.






Aku bila tengah recci memang akan busy begini, bila waktu kerja selalunya telefon akan tak henti-henti la biasanya. Kekadang sampai sakit kepala aku asik bercakap kat telefon, rase cam getaran elektrik kat telefon tu masuk kepala aku, sakit tau. ok aku nak chowwww, ade meeting dengan crew shooting for natural resources documentary.

8 comments:

KV said...

teringin nak bawak anak2 pi tengok gajah2 tu. Hehe

zeta said...

Adam makin cheeky..
Akmal..makin tembamlah..
best ke tmpt gajah2 tu?

aieesha.salleh said...

Yaya dok mana now? Dah pindah ye?

saudah said...

geyam tengok akmal. abang adam dah makin bijak..

Am said...

bile la bleh bawah syira pg kuala gandah tu...baru dia tau mcmana besarnya elephant tu... hahha...lega -ve...blehla akmal bf lama lag :D

isabelle said...

i siap mimpi u pregnant, yaya...
ish ish ish...

p/s: i sgt sgt amat terlampau suka tgk si kodam tu.
agak2 my baby comel mcm dia x?:P

yaya said...

tak sempat nak balas comment u all, sorry sibuk sgt, tak pe kita beraksi di twitter mungkin :)

salzahari said...

gmbr rambut dari belakang tu mmg ala-ala Ju On..suspend haku menengoknye...