Tuesday, August 17, 2010

Ultraman cosmos

okey ini adalah gambar wardrobe yang aku impikan, tapi jangan haraplah nak dapat macam ginikan sebab rumah aku bukan rumah banglo. Rumah baru ni tak dapat buat U shape bilik baju aku tapi L shape pun dah kira ok, janji ade bilik khas wardrobe yahooo!


Dapat L shape cam gini pun dah syukran. Last weekend dah bawa orang untuk buat kitchen cabinet, kitchen bar dan semua wardrobe setiap bilik buat pengukuran. Me and hubby decide buat custom made seluruh rumah. So oarang tu buat design macam yang aku nak plus jimat ruang.

Weekend ini pulak bercadang nak cari ottoman macam diatas tu. Nak ottoman macam kat atas tu yang boleh buat storage sekali kalau nak simpan ape-apekan. Actually ottoman ni letak kat tengah-tengah bilik pakaian tu jadi bila nak memilih baju takdelah berdiri lama-lama kan dok tenung baju ape nak pakai, jadi sila duduk ye sambil meneliti baju ape nak pakai.


Ottoman ni pun cantik jugakkan, siap ade drawer lagi

Ottoman color putih pun cantik gak tapi bila mengenangkan 2 budak lelaki dalam rumah tu, batalkan ajelah niat nak warna putih neh.

Kenapa tajuk entry ni ultraman? Sebabnya adelah kerana semasa aku dok pok pek pok pek bincang dengan husband pasal ottoman tetiba adam mencelah "mama, oootraaamannnnn" sambil buat gaya ultraman, Aku cakap "mama bukan cakap pasal ultraman la dengan baba, mama cakap OTTOMAN. Eh dia buat lagi gaya ultraman sambil jerit "otrooomannn cosmossss..." Fening haku...

6 comments:

Queen said...

Ottoman yang mula2 tu nampak cantik

zeta said...

sama gak..1st ottoman tu cantik..
mesti kelass kan nnt wardrobe u.. :)

isabelle said...

hehehe.harus kalo i balik ni try sembang mcm tu dgn hubby, my adam pun akan mencelah dgn otoman cosmos nye.
bila la nak abis tayang ye?tukar le ultraman lain lak.

salzahari said...

ottoman kuning tu cantik! wardrobe mcm skrg tu mmg puas ati..mine straight je,tade L shape sbb ruang. tapi puas hati custom made ni. i nye ada 4-5 pintu je dan terus sampai siling. hehehe! tu yg terjatuh time panjat tu..hahhaa

jetsetter said...

i suka yg putih..mmg ssh nak jaga tak shantekk kan..hahah tak convenience la tuk i kot ngn anak2 yg sgt lasak..opppsie..ANAK2? i sorang je anak padahal..hak hak hak

yaya said...

queen:
yeh, aggree:)

zeta:
ahahha wardrobe i kelasan biasa aje...

isabelle:
ha tu la tv ni asik tayang ultraman cosmos, ni semua maid haku yg buka mengajar anak aku tgk... tension aku

salzahari:
ahahah sampai siling tinggi tu...


jetsetter:
tu la i baca comment u 'anak-anak" i tot u pregnant lagi, kekekkeke