Wednesday, July 14, 2010

Pelbagai cerita update...


Ade pelbagai cerita tapi before cerita nak bagitau yang tapak tangan kiri aku tengah gatal giler neh.... Hari ni schedule agak ketat, sekejap jek lagi ni aku nak mandi-mandi siap pergi bank than pergi bank lagi satu untuk ambil buku cheque baru, lepas tu pergi petaling Jaya and dah sampai petaling jaya tu nak singgah amcorp mall jap cos ade barang yg aku kene beli kat situ than baru balik office, phewww.... ntah pukul berapa sampai office. Lebih kurang camtu lah kekadang weekday aku. Blog korang biasanya aku baca dalam kereta through blackberry kesayangan and sebab itu juga lah aku jarang tinggal comment kat blog korang. Nak mengejar baca blog yg lelain satu hal plus nak menaip comment pun tak sempat. Tak pun aku baca blog korang waktu aku tengah pump susu kat office :)

Cerita pasal susu pulak alhamdulillah susu production sangat bagus, now peti ais rumah my mom pulak hampir tak muat and rumah aku jangan cakap la kan, rase cam nak tumpang peti ais si robin jiran aku ni pulak kang. Akmal semalam bangun tidur banyak kali minum susu, ermmmm lebihkurang 4 kali. Eh baby korang bangun banyak kali ke malam2 nak susu?.

Oh lagi satu cerita happy adelah aku sedang mencari kontraktor untuk renovate sikit rumah baru aku, anyone? manalah tau u all ade kontraktor yang harganya bagus plus kerja pun berkualiti. Yang pasti aku pindah rumah baru pada bulan puasa.... huh penat tu yek... alamak sedih nak meninggalkan ampang neh, dari baby sampai umur 28 tahun dok ampang ni, aku suka ampang convenience segalanya. Suami cakap duduk Shah Alam baru adil tengah2 antara rumah ur mom and my mom, cettt!

Oh sekarang akmal pakai Cloth Diapers (CD), hehehehhe comel jek akmal pakai CD tu cos ade macam-macam corakkan. Sekarang aku rase pakai cloth diapers sangat menjimatkan and highly recommended. Aku sudah beli 9 pcs cloth diapers. Sekarang masa untuk train adam tak pakai pampers pulak ( potty training), masa dalam pantang hari tu aku ade train adam tak pakai pampers tapi Fail okeh. Mak aku cakap awal sangat cos masa tu adam belum 2 tahun setengah lagi, adamkan lahir hujung tahun. Aku budget lepas raya la kot nak train adam balik potty training. oh tolong bagi aku tips kepada yang dah berjaya potty training anak u ollsssss...

Oh sekarang office aku dah pindah di Kota Damansara, tempat baru ni makan senang and kedai-kedai untuk shopping pun banyak ( duit pun senang kopak). Kalau kat phileo dulu kedai makan tak banyak choice and kedai-kedai untuk shopping pun tak dak. Sekarang sendiri kawal nafsu yehhhh...
Alright, nak bersiap dan mandi.... Tata u olls.... Have a nice day :)

10 comments:

zeta said...

Akemal bgn byk kali mlm tu bg aku normal yaya..sbb anak aku pon bgn mlm nk susu byk kali..dlm 4x cenggitu..cuma now dah besar..kurang sketla bgn nyusunya..tp atleast 2x la akan bgn..
Ok la Yaya..tata..g keje elok2 ye..

Am said...

akmal pakai cd ape skrg? ade maid harus la gunakan sepenuhnya hehe...

nisa said...

Hi Yaya,
sy tgh excited tunggu entry cara simpan susu dlm bekas2 kecil tu & cara panaskan nak guna tu camner?
sbb tak biasa buat..
if dapat share, sgt2 la saya hargai,
sbb sy lg 3 minggu dah nak balik kg utk bsalin dah..
takut xsempat nak blaja dgn Yaya lak..
thanx in advance.. :)

isabelle said...

wahh..abg adam dah nak potty train.
try la beb, it wont take long. nak nak sebab ada dewi bleh tolong biasakan dia.

sistyah said...

soalan yg sama macam am...cd apa u pakai n kat mana u beli...thanks..

Jua Zulkef said...

sila tinggal2kan adam kat aku. faris takdok kawan. hehehe. kot adam nangis, aku jerit je lah dari rumah aku...sure ko dengar punya yaya. suara aku bagai halilintar pecah langit =p

Che Mid said...

Anak akak Deeja 6 bulan, boleh kata malam tak bangun langsung. Subuh baru bangun bagi susu badan pas tu sambung tido sampai pukul 9...

yaya said...

zeta:
oh anak ko pun bangun malam jugak, aku pelik sesetengah bay tak nyusu belah mlm2. Best betul dpt tidur lena...

am & sistyah:
i pakai mcm2 jenama, lunatots ade, babyland ade yang lagi satu jenama tulisan jepun hahhaha i tak tau...

nisa:
oh sorry la nisa... i lupa sangat.. ok jap lagi i tangkap gambar utk prepare entry itew...

ISABELLE:
tula is, tapi masa aku fail dulu tu tros rase malas nak PT si kodam...

jua:
hahahhaha... adam aku suke jek jumpa faris...

chemid:
wah senang jek anak akak... bagus..

mamayiyen said...

akmal semakin gebu! o ya..psl nak cari kontraktor tu,husband i n kwn dia ada buat bisnes tu..kita bole bagi best price utk yaya..dia akan renovate rumah from a-z..nanti i bgtau u kt msg fb ok..
p/s;25hb ni jgn lupa dtg tau yaya :)

rynne_zainal said...

PT bby boy sbena lg senang, sbb slalunye diorg jarang kencing, tp utk permulaan tny every 2 jam ke utk suruh die kencing. pd masa yg sama gak pk kan je dulu pampers (in case kalau terbabas). mcm i masa train my son utk kencing x laa ssh sgt nk train, cuma bila nk membuang yg 'besa' tu je ade sket susah sbb die x biasa bila bahan buangan tu terus pegi ke mangkuk, tp bila dh banyak kali try sure ok, my son skrg 2 thn 9 bln n die dh x pk pampers since die 2 thn stgh ari tu. tp mlm still kene pk sbb sblm tido die mesti nk minum susu n kalau i kejut die mlm2 buta utk kencing sure die ssh nk tido balik. so harap2 ini membantu u.