Monday, July 5, 2010

Hello!


Hello auntie and uncle! Gambar di atas tu semasa akmal berusia 2 bulan 3 minggu. Untuk pengetahuan uncle and auntie sekarang akmal pakai pampers saiz M tapi sudah agak ketat kat bahagian peha, mama kata peha akmal macam KFC. mama cakap lagi mama nak cuba pakaikan akmal Cloth Diapers (CD) tapi mama tak tau langsung mengenai Cloth diapers ni. Akmal nak minta tolong auntie and uncle kat luar sana yang guna Cloth Diapers ni bagilah tips and info kat mama cara penggunaan cloth diapers ni. Bagus ke Cd ni? akmal pun nak tau jugak....

16 comments:

azzamoro said...

bagus... tapi kene mahal rajin nak basuh. keke.

montok nyer akmal.. kalah la alyff dengan akmal kalau lawan gusti..:P

Am said...

kalo cam akmal ni kena guna brand happy heinys :D bleh pakai lama sket sbb peha bum bum...

precious innocent said...

ayoyo, lengan dia... brp berat dia dah nie?

pasal Cd tu, x susah mana nak handle.. cuma kene rajin basuh je.. i pun hanya berCD weekend je..

-mama emma®-

fiza said...

Debab nya akmal, badan berketul².

Info on CD:

http://clothdiapermalaysia.com/tag/cloth-diaper-for-beginners/

Mcm emma ckp, tak susah pon, cuma kena rajin membasuh (^_^). Tapi memang jimat.

MeL MikaiL said...

omg budak tembun ni, geramnye hakuuu! ;P

salzahari said...

bagus jek...kena rajin tmbh2 bab nak menyental kalau berak :p leh baca kat my blog!

yaya said...

azza:
ermmm... part kene basuh tu la dok fikir tapi ape guna maid bayar beribu-ribu amik kat agency kan, heheheh harus digunakan...


am:
oh brand ape tu, kene google neh...

emma:
tu la emma semua dok cakap pasal basuhkan... kene train my maid la nampaknya...

fiza:
thanks fiza... paling penting jimat tu...

mel:
hehehhehe.. aunty mel geram kat akmal ke.... ;)

salzahari:
opsss... pasal poo poo ni dok kene pikir balik neh...

iEfa said...

amboiiii bam bam nyer....lame tk masuk blog kenkwn....huhuhu tomey2 nyerrr akmal...

isabelle said...

anak aku pakai CD ultraman, yaya. i mean VCD ultraman. hahahaha.
membantu tak jawapan aku ni?

afdni said...

alahaiiii..soOoOoOoO comeyyyy!!!!

yaya said...

iefa:
akmal bam bam... :)

isabelle:
wahahhaha... ko memang kejam kekkeke...

afdni:
TQ auntie, i lap u la auntie...

precious innocent said...

x susah mana pun beb. bila akmal berak, u kene buang dulu taik dia.. x putih bersih pun xpe, janji taik2 dah xde melekat kat CD tu..

then campak je dlm washing mashine..

nnt2 la bila2 i buat entry pasal CD nie..

-mama emma®-

zeta said...

Akemal ni bam bam berkat minum shushu yaya la ni.. (*_*)

CiKaYu said...

geramnye dgn lengan & peha, blh auntie gigit ...

Farah . 5577 said...

cute & montoknye akmal..! gerams.. nak sikit boleh?

fantaghirolynn said...

yaya.. byk info di sini : http://farrahim.blogspot.com/search/label/Cloth%20Diapering