Friday, July 9, 2010

Garden wedding



Weekend lepas we all pergi wedding anak my cousin di damansara. Nama pengantin perempuan sama dengan my baby "akmal" tapi nama pengantin sebenarnya adalah "nur akmal" and my son "muhammad akmal". Maksud nama akmal ni adalah "sangat pandai". Moga-moga akmal jadilah anak yang sangat pandai. Akmal mama pakai kan baju kemeja comel kat atas tu tapi tak boleh button kat atas sekali sebab dah tak muat, yup masa beli baju ni mama baru habis pantang akmal so sekarang akmal dah besar bagai johan terus jadi ketat and sendat.


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Ini budak comel tengah tunggu mama bersiap pulak
Abang adam tak siap lagi sebab taknak mandi, kenapa budak umur 2-5 tahun selalu taknak mandi i mean susah nak ajak mandi lepas tu bila dah mandi tak nak keluar bilik air pulak, haaaiiihh penat...






Sekian... tajuk entry tiada kene mengena dengan gambar poooonnn.... :)




8 comments:

fizamior said...

cutie pie!!!! cuteness!!!! hahaha... lawak betul la akmal ni sampai baju dah tak muat... ekekekeke.... pandai senyum plak tu... aku rasa baju-baju lama tu for sure dah sendat, so mama kene belikan banyak baju baru lagi for akmal.. kan?kan?

ko ambil gambar akmal mcm ni mcm abg am version baby... comel jek.. hahaha... **peace abg am**


ok, aku still nak tgk gambar garden wedding tu...

LiAh said...

salam kenal

comelnya ur akmal, tembam sgt mcm adam kecil2 dulu..cma dh makin besar susut sikit bdn dia.

zeta said...

Hurmm..mmg cute jerk si akemal tu sunyum cenggitu..ni klu blk keje penat2 tgk akemal senyum cenggitu..sure kurang sket penat keje tu yaya ye..geram aku tgk debob2 ni..
Aku rasa penyakit malas mandi n susah nak kuar blk air bila dah mandi tu mmg melanda kebanyakan budak2 la..tu blom tgk bila blk kg ramai budak2..utk budak2 sorg2 mandi je dah 2 3 jam kita kena tggu..hihihi..

Farah said...

segak sungguh akmal berkemeja.

Queen said...

memang kot...kalau nak suruh mandi..kene pujuk bukan main..yangdiorang ni pulak tgh lasak..masam berpeluh..haih...ngeeee

Nanak said...

brp berat akmal skng ye...bam2..

isabelle said...

babe,
setahu i 'akmal' tu bermaksud yg 'lebih sempurna' bcoz it comes from the same arabic root word with kamal, kamil, kamilah, etc.

yaya said...

fiza:
gelak besar aku baca ayat ko yg gambar akmal version abg am baby... wakakakakka...

liah:
thanks for drop by liah :)

zeta:
betul la zeta tros hilang penat balik keje bila tgk muka anak-anak...

farah:

Thanks auntie :) - akmal say

queen:
betul queen, letih nak ngajak derang mandi

nanak:
belum check 6kg lebih kot...

isabelle:
oh ye ke, tapi dlm buku nama-nama islam yg i beli makna nama akmal sangat pandai..