Tuesday, July 6, 2010

Art class with mama



Saya bukan la seorang mama yang rajin hantar anak pergi masuk kelas art, kelas baking ke, atau ape-ape kelas la dan salah satu sebab maybe saya busy (alasan). Kebanyakkan aktiviti diluar tu pun saya boleh buat dirumah bersama adam. Yang penting kene ade kesabran dan enjoy bersama. Selain dari main lego, lukis dan tulis bersama saya ade jugak pergi beli beberapa alat painting di ikano dan giza.



Ini salah satu contoh yang saya buat bersama adam. best dan enjoy cos adam happy sangat dan yang paling bagus bila i pegang tangan dia warna sama-sama.



Set mewarna ni pun murah aje rm6.50




Naaaaa... ini hasilnya. tapi adam tak sempat tengok result die lagi cos after warna semalam die dah terus tidur. I kene tunggu next morning untuk tunjuk pada adam.





Abang adam bangun pagi terkejut tengok warna tu dah keras, ditekan-tekannya.






Happy







Terus gantung kat beg sekolah adam, sekolahnya belum lagi tapi dah ade beg sekolah :)





Ini juga antara aktiviti kegemaran saya apabila bersama adam



Comel jek si kodam buat ;)





p/s: baba baru belikan set painting baru untuk aktiviti mama and adam :) oh dengan baba sekali sebab baba rajin ambik gambar.


8 comments:

Queen said...

aktiviti bersama anak2 tu penting kan...masa tu la kita asah kreativiti dia...kemahiran membaca dan menulis...

kadang tu bila tgk parents yang biarkan je anak2...rasa macam kesian kat budak2 tu..dah darjah 2 masihtak tahu membaca...

skang bila tgk adam..rasa...dah besar budak nieyh....makin hensem

zarin said...

okay lah tu yaya..nanti lama2 adam boleh paint sendiri sendiri pulak, mama tkyah pegang tangan dah :D

Mrs. Kown said...

i tak sabo tunggu adam besar sikit, skarang dia baru nak belajar pegang crayon je, blom steady tangan tuh. hihihihi

zeta said...

comei je abg kodam cenggitu..nak plak dia colour tu ngan mama..
age brapa abg kodam start main palydoh tu yaya??nk try bg anak i main..takut dia mkn plak..

Drama Mama said...

bestnya buat art and craft together-gether. lama dah tak baut camtu ngn irfan. kena start balik. hehehe

sronok kodam main playdoh ekkk! :-D

http://twinkywinkystars.blogspot.com

[z@ck] said...

bagus la macam ni..
save duit sikit.kalau hantar ke art class, entah berapa la dia charge kan..

Che Mid said...

Salam perkenalan, I am a friend of your sis, Zurina, dia yang bagi tau pasal blog yaya ni.. memang happening blog ni.. keep it up. Kalau sudi jenguk blog akak pulak ya..

yaya said...

queen:
hehehhe makin besar si kodam kan plus makin mcm2 ragam...

zarin:
adam bleh paint sendiri tapi i takut comot, wahahhaha... mamanye nak kemas aje lukisannnya...

mrs kwon:
Shilla nanti kalau adam dah tau paint sendiri mesti die akan paint kat dinding rumah dulu. mcm adam i...

zeta:
adam start main playdoh tu masa setahun setengah but make sure under observation tau... jgn tinggal die main sorang2.

drama mama:
ha'ah agreed with u, aktiviti bersama ni memang menyeronokkan...

zack:
tang save duit tu memang setuju jugak...

chemid:
saya dah pergi blog akak, btw thank u for drop by...