Tuesday, May 18, 2010

Sama Tapi Tak serupa




Ha mana satu adam, mana satu akmal dalam gambar kat atas tu? Cepat teka, siapa jawab betul tiada hadiah.... Gambar adam dan akmal di atas tu masa mereka dalam pantang lagi iaitu sebulan. Selesa je dua anak tu meniarap atas tangan baba yang montok lagi berisi bagaikan tilam getha. Di entry saya yang lepas, saya pernah tanya ape perbezaan adam dan akmal semasa mereka berusia sebulan, heheheh macam2 jawapan saya dapat, kelakar...
Sememangnya banyak persamaan mereka ni sehinggakan baba sendiri pun confuse bila saya letak gambar diorang adik beradik macam kat atas tu. Perbezaan ketara bagi saya ialah si akmal ni mata sepet, heheheh agaknya saya ade menyampah dengan orang mata sepet semasa mengandungkan akmal, wahahha tak sedar diri mata ko pun sepet gak yaya..... ngeeee... Oh lagi satu rambut adam lebih lurus berbanding akmal, ermmm dari segi fizikal itu jek la...


Gambar mama mandikan akmal pun ade jugak, weee....


Sekarang kami tolak dua stroller, adam dengan baba, akmal dengan mama :)



12 comments:

MAMA LIZA said...

yg 1st tu akmal :D, betul x:D

LIP (^_^) said...

memang serupa abg and adik ni..

isabelle said...

tembunnya adik akmal!!! pipi labuh gitu..ermmm..geram!!!

p/s: babe, dah minta ur hubs belikan pa&ma jun?

MeL MikaiL said...

comel la bb akmal. bambam tul! mmg susah nak beza adam ms baby dgn bb akmal tau. cutey!!

fazla said...

hye..yaya mmg x bole beza adam n akmal..sama sgt2..haish!!..confuse mak..ahahaha...ke ko ade m'idam nk dpt bby kembar??..;p

:: m.u.n.i.r.a :: said...

ur hubby mandikn bb?wow..dasyatnya!
me pun takut nak mandikan baby dalam pantang..rasa sangat 'kecil'!

mamayiyen said...

yaya,yg penting tangan yg mandikan adam dgn akmal tetap sama :)
hehehe..
hubby i takut nak mandikan..
btw,tu stroller quinny ke?
berapa harga yaya beli dulu?

irvanqiesy said...

aah la...mata akmal lg sepet...hihi

[z@ck] said...

psst..
tembam gila..
macam sin chan..
=P

yaya said...

liza:
u r right, bingo!

lip:
hehehe sibling!

isabelle:
beb tension haku, kat kedai umah i belum sampai lagi majalah keluaran june..

mel:
weeehhheee mcm kembar lak gambar derang kekadang i tgk..

fazla:
ahahah aku harap lahir kembar, keluar dua tros senang.. hehehhe ko keluar kembar nanti kot... wahaha..

yaya said...

munira:
hehhehe sib baik babanya suka nak cuba...

mam yiyen:
yup quinny, beli kat distributor die dekat mid valley ape nama kedai die marmour tak silap
gi la beli skrg ade promo plus dpt voucher rm200

irvan:
si sepet.. hehhehe...


zack:
wahahha sinchan...

mardhiah ismail (: said...

sangat cumel due due !