Friday, April 16, 2010

My baby 2010






Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...
Nama saya Muhammad Akmal bin Saiful Amri
Saya hari ni baru berusia 5 hari, saya lahir 12 april 2010 hari isnin jam 6.45 petang
Mama cakap penat mama menahan contraction dan meneran keluarkan saya yang beratnya cuma 2.7 kg saja... Oh tinggi saya 49cm
Errrmmm ape lagi ye saya nak cakap..... Oh saya nak ucap terima kasih kepada auntie dan uncle diluar sana yang mendoakan dan ucapan tahniah untuk saya, mama, abg adam dan baba.
Nanti mama update cerita penuh macam mana saya sibuk nak keluar awal dari perut mama..
Tata semua....

27 comments:

nydia-mama akif said...

so sweet....

Siti Fatimah said...

ohhh comei nyer baby u and nice name too :)

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Oh adik adam... so cuteeeeeee!!! welcome to the world bebeh!!! ::.

Mimy Hamid said...

tahniah...congrats...bestnya dah ada 2 bodyguard..

ayuZack said...

yaya,

congrate on your new born baby..
wahh cepat 2 minggu yer..
hehehe saya pon da terasa2 kepala baby dah dihujung2 jek nie.. ouch!!!

neway.. tambah lagi sorang hero dalam family buatkan you bertambah digilai dan menjadi wanita rebutan dalam keluarga.. hahaha..
congrate to u n ur family..

abang adam mesti behave kan da dapat adek.. take care yeah!

p/s : tak sabar nak tgk baby akmal in action!

MAMA LIZA said...

welcome .... welcome.....
cute baby....ni buat teringin nak ada baby ni :D

isabelle said...

wahhhhh...meruntun hati aunty la!

my nephew akmal-we call him kemal.
so, kalo adam jadi kodam (how cute!), akmal jadi kemal x?

CiKaYu said...

have a good rest yaya....take care

iEfa said...

congrats dear...baru tau...lame sgt tk bukak blog..huhuhu

Farah said...

tinggi yer adik adam ni..selamat berpantang yaya!

fiza said...

Ala..la..la...tomeinya adik abg adam nih.

yaya said...

nydia;
Yehehehehe... thanks auntie!

siti:
Thanks siti, baby u pun cute....

mondok:
thanks auntie...

mimy:
Next ur turn bebeh... very soon right....

ayuzack:
thanks ayu! wah ur turn soon...
harap semuanya berjalan lancar...

yaya said...

mama liza:
cpt mulakan projek mega....

isabelle:
hahahah nama akmal pasti ade nama pangilan comel, panggilan comel biaa terkeluar spontan bila tgh marah....

ayu & iefa:
thanks ladies...

Farah:
tinggi yeh... hehehe alhamdulillah jgn renek cam mama die udah...

yaya said...

fiza:
hhahahah comel yg buat mama die tak tido mlm....

Queen said...

congratz yay...ala sweet nyta baby akmal....

mamayiyen said...

congrats yaya!
turn saya pun xlama lagi ni..
takot!!

precious innocent said...

yeah!!! geng bpantang.. hehe..

nasib baik akmal x lahir 1 hari dgn rymi, kalau x leh buat joint venture bday party depa.. hahaha...

-mama emma-

gee ryder said...

congrats yaya!
its ok kecik sket yg penting sihat sumanye...take care & slmt berpantang

Haslina said...

yaya, congrats.. what a sweet and down-to-earth name.. apa makna 'akmal'? take care and dont forget to update.. blog and FB..

Mimi said...

Hi sayang~ Welcome to this wonderful world!

Congrats to the happy family especially YOU Yaya :D

~Umi.Sufira~ said...

Yaya, congrats for ur newborn baby..Alhamdulillah dah selamat semuanya..:)

missyaimi said...

tahniah yaya

yaya said...

queen:
Thanks a lot dear!

mama yiyien:
I doakan segalanya selamat utk u... insyallah...

emma:
ha tu la if not save budget kita buat birthday joint venture...

gee:
heheheh... kecik baby tapi sihat segalanya alhamdulillah...

haslina:
oh nanti yaya blog makna nama akmal...

mimi:
:) thanks babe...

umi &missy aimi:
alhamdulillah selamat semuanya, thanks u all...

DYLA said...

tahniah dah dpt baby baru... akmal :)

Nanie Haron said...

Yaya dear,

Congrats to you, ur hubby and abang adam for your new bundle of joy...

fizamior said...

akmal, welcome to our BIG family!!!! we love u soooooo much!!!!
:D


yaya, cepatlah upload gambor akmal.... huhuhuhu

Lan0stZz said...

alahai sejukk hati dpt bunga2 dari suami :) ni nak kena kasi crash course to helmi nanti ni. yaya tolong hint2 kan ek? hahaha congrats again!