Tuesday, March 23, 2010

Mama hamil menwan 2010




Okey let me start the story. 4 days before the event i pergi fitting di maternity warehouz (sponsor baju for the event to all contestant). The owner very friendly and the most important thing baju semua best2 especially the material sangat lembut dan sangat selesa plus fashionable. Baju untuk breast feeding pun banyak. I memang highly recommended to all of you gi la cuba baju2 di maternity warehouz ni memang best. Me myself confirm akan pergi kedai ni after confinement untuk baju breast feed nanti. Oh kedai ni terletak di dalam hospital Tropicana. Masuk ke arah jalan nak gi ikea tapi terus lagi until u c on your left side tropicana hospital, di lobby hospital belah kanan.

Okey di bawah ni beberapa gambar i semasa sessi pemilihan baju :)




























I pilih baju diatas untuk semi final pada hari sabtu. Semi final ni sepatutnya ade 12 peserta tapi ade peserta yg dah terbersalin so jadi 11 orang sahaja. Pada hari semi final kene make up sendiri. I make up sendiri tapi my eye ade orang elianto tolong buatkan cos i bought eye lasheh kat tempat diorang. I love my hair and my make up on semi final.


I antara orang yang lambat sampai di tempat pertandingan, tengok tu baru terhegeh-hegeh nak pakai no kat baju dah terkejut jadi peserta no 1 naik ke pentas. I rase gementar jugak sebab jadi peserta no satu kan lepas tu dah naik pentas emcee terlupa yang ade soalan IQ test pastu dok suruh i jalan catwalk berulang kali, gosh i takde mood terus. Soalan IQ i dapat dari juri adelah mengenai asid folik. Nasib dapat jawab.... tapi mood dah lari...








On stage




Para juri terdiri dari pihak karang kraf selaku penganjur dan middle adelah wakil dari spnsor utama iaitu butik maternity warehouz






I would be more comfortable if i hold the mic





All the contestant for semi final




Peserta yang berjaya ke final

Actually i berharap i tak pergi ke final with a lot of reason, first and foremost i paling kesian kat my son adam, i tinggalkan kat rumah with my maid dah le 5 working days balik lewat malam so dah 6 hari die duduk dengan maid jek kan, i malas nak bawa cos nanti die tak selesa, makan tak menentu lebih selesa duduk rumah kan. second sebab i dilanda selsema, running nose ok, meleleh fuhh memang tak selesa la and third i dint expect i will go to final.


Hubby cakap takpelah esok kita bawa adam, suruh dewi jagakan. ok sunday masuk final with all contestant lain yang gorgeous. I am the only one yang 2nd pregnancy masuk final, contestant lain semua 1st pregnancy. Gambar kat atas tu dalam bilik tengah tunggu untuk di makeup kan oleh professional makeup artist. Pada hari final. Make up artist di sediakan plus kita tak tau baju ape yang akan kita pakai cos kene berebut baju bila die gantung nanti. Errkkk i kurang selesa bila di suruh berebut baju macam dalam american next top model tu cos kami semua perut besar nanti ade yang berlanggar-langar which is tak sesuai sangat. Beberapa peserta lain pun berpendapat sama seperti saya, end up memang betul pun ade yang terlanggar perut dan terpijak kaki, kesian kat rachel the only peserta cina, some one tersiku perut die. Tapi ikut jek la kan... Gambar rebut2 baju tu blur la pulak tapi kelakar jugak, gi tengok dalam majalah pa&ma la nanti.




Gambar kat atas saya selepas di makeupkan dan rambut saya yang tak berapa masuk dengan jiwa saya. What do you think? i would prefer rambut i masa semi final. I rase my hair membuat kan i nampak agak lebih berusia, hahahahha. tapi jalan jek la kan... Nina from karangkraf told me i will the 1st naik stage, i was like what? aik kenapa aku first lagi. I cakap " alamak nina, macam unfair plak i yg 1st lagi, nina cakap nanti die tanya kak liza editor karangkraf macam mana, Tak lama pastu derang bawa masuk kertas dalam balang untuk peserta cabut no which i rase itu yang sepatutnya. Pastu i got no 5 and editor karangkraf datang pada i bagitau yang derang terpaksa ubah semua kedudukan nama cos kene cabut undi balik (maybe sebab i requestkan), gosh dah le editor pa&ma ni pengadil utama kot menyampah la pulak die dekat i yg banyak songeh tak nak jadi no 1naik stage ni kan, hahahhahahah
.


Briefing with karangkraf team




Photo with contestant and make up artist






All of us




Me on stage

I dapat soalan yang tak mencabar which is berapa kg ibu hamil patut naik berat badan which is tak bayank pun bleh elobrate.




All finalist on stage





My lovely adam pun sibuk nak masuk gak



i got consolation prize





All of us





Me and my hubby plus adam



The winner yang baju brown, jaya which is die deserved to menang and second place yang pakai tudung merah, third palce najihah, i takde gambar dengan u pulak.


Overall, i feel happy masuk contest ni cos dapat experience, kawan baru jiha, jaya, fatihah, lydia, ayo banayak la nak disenaraikan, fatihah i will go to pinang visit u, hahahah. Plus dapat hadiah yang best2 la kan macam baju, barang avent, botol susu kaca, losyen set, barangan baby yg lelain ala tak sempat nak amik gambar la. 1st place dapat abby cot, bottle sterelizer and cup from avent which memang kalau i dapat pun tak tau nak buat ape cos semua i dah ade kalau playpen mau loncat gak so untuk yg 1st pregnancy deserve more cos jaya cakap die memang tak beli lagi all those thing.



Budak kecik ini tukang bawa hadiah mama turun dari stage :)



Tak sempat nak cerita panjang lagi cos i kene rush pegi meeting. Bye2 u all

29 comments:

azzamoro said...

wah..cun ah ko yaya...

yerp new experience.. lepas ni tunggu waktu beranak je ah.. hehe

precious innocent said...

personally, i pun suka ur semi final mekap.. light je.. mayb masa final tu depa nakkan semua org nampak vogeh kot.. hehe

anyway, mmg semua kene pakai kasut tinggi ke? x bahaya ke? (sorry for d soalan buduh..)

-mama emma®-

isabelle said...

cun betul u masa semi final.
sygnya masa final tu,kureng sikit...(hehe.blame the makeup/hairdo).

anyway, i am sooo happy 4u.
tapi bila tgk gmbr ramai2 tu, i nmpk minah baju brown tu mmg nmpk menyerlah sikit.

pet said...

yaya aku suke la rambut tu nampak ko lain sket..
kalau x asik straight je kan..ahahahh ..
tapi kalau die wat rambut ko ala2 actress hollywood 50's ke mesti lagi meletop...congrats anyway babe.eh baju winner tu lawa sgt ek..sukee nye aku

Jua Zulkef said...

tahniah yaya. tak menang takpe, yang penting hadiah tu. hadiah babe!

iBu ZulFaQar RayYaN said...

comei je muka masa semi ke final..sebab yaya memang comei!...:)

Queen said...

i rasa hair do ok...cuma maybe u tak biasa kot......tp bab berebut2 tu idea yang memang tak best becoz kalau tersadung ke..terjatuh ke..tak ke naya...apela depa ni...

anyway..congratz..walaupun tak menang, masuk jugak final...ehehhehe

Mamamarina said...

congratos.. semi final u mmg cun tapi final.. cam marilyn monroe.ahahahah.. nmpk mature sket

irvanqiesy said...

wow gorgeuos ye yaya... suka2...

.Dd LaLa. said...

i pun suka u masa semi final. nampak ceria. tapi rambut masa final not bad gak sebab u look matured and different. skali skala ok ape...

salzahari said...

rambut tu sekali tgk mmg mcm berusia..2-3x tengaok, cun jgk-lain dari rupa budak sekolah u ;) hehehh!

anyway, CONGRATS..u r among the hot mama!

* yg menang no.1 tu sexy woo...

Mummy Zara Sofea said...

bestnye even dpt consolation prize...best per...

neway, cuteje mse final tue..i pgi gak, tp xsmpat nktunggu...my lil' bb dh meragam..neway, congrats...

Queenin Murni said...

aahaa.. best, suka laporan ni.. :P

i suka semi final jugak..cute!

Qarissa's Parents said...

wah .bestnya tgk gambar2 hang nih .. cun ah yaya tapi aku pun tak berapa gemar rambut hang yg 2nd day ...nampak tua sket ah ..tapi oklah kot sekali sekala camtuh! hehehe...

cun gak pemenang pertama tuh ..untung semua takk yah beli ..hahahaha

Nurhayati said...

congrats yaya!!
walaupun tak menang dlm top 3.. u tetap gojes mummy.. :)

fizamior said...

in my opinion, on semi final u look more chick, young and fresh!!! love the make up and hair do! seriously.... :))

yang masa final tu the make up and hair do macam berat sikit la utk u.. but still gorgeous bebeh.. im so proud of u.. me and damia terkinja-kinja kat bwh time ko atas stage..wahahahaha!!!!

iEfa said...

bestnyer yaya....tringin mak :p

nwey ur hairdo tuk final tuk nampak u lebey berusia sket :D tp makeup duer2 lawa...cos org nyer mmg cun...hihhiih nwey congratss mommy...syok eh experience...

pegnen tk pegnen...final smue pakai heels ek ??? hihih

Pena Menari Mengikut Hati said...

Yaya....congrats.
Actually i agree with you, hairdo for final makes u nampak 'muda'. I prefer your semi-final look. Congrats again....:)

MAMA LIZA said...

U memang menawan yaya......:D
semi & final......both...

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

wow!yg menang tu betul2 layak menang!shes sparkling hot!BUT mata i xstuju no 2 n 3 tu,sorri ek.i think u deserve jd no 2.ouwh so xadil.

Ablen Eusoff said...

congrats...dah masuk final pun kira hebat tuh...you look so different masa final may be sebab rambut..

Ablen Eusoff said...

salam yaya,
nk tanya...how's ur new maid kali ni okay? you amik dari mana? i ingat nak amik for my mom...tq in advance.

Lan0stZz said...

congrats yaya!! u definitely look good semi and final. nanti anak pun dpt tempias jadi model AMIN! :) ehehehe

CiKaYu said...

cantik nyer u. nice juga rambut u too..takde lah tua..gorgeous tau

Fid said...

yaya
ko makan apa hah?dah boyot gitu masih kuat seh!!! kagum kagum

kalu aku jalan macam trailer nak mati enjin laaaa

Farah_W said...

masa yg semi final sgt cunn!!! tapi rambut ko yg time final tu baru nampak muka ko matured...cam mak2 sket...hehehehe....baju ko cantik dua2...

Mama Sohayl said...

Salam Yaya,
Sangat gorgeous ok..
Pregnant mom memang sangat berseri..
Semoga selamat smuanya untuk kelahiran baby kedua nnti..
:)

Mama Adib said...

yaya

takpe awak dah menang di mata kitaorg

memang mamavogue

Nay-MrsNurl said...

i like ur semi-final make up too.. :) i saw some of the photos in my cousin's fb(she was in the semi final too)..tak sangka pula tgh2 bwalk jumpa blog u and found out u r one of the finalist :)