Monday, March 15, 2010

Ibu hamil menawan



Sabtu yang lepas saya ade briefing untuk contest "ibu hamil menawan 2010". Basically derang bagi briefing pasal "event on dat day". So derang suruh jalan "catwalk" dan beritahu ade soalan "IQ test". Jangan tanya aku jalan catwalk atas pentas camne, cam haram....kelakar siot. Hubby kata u jalan laju giler cam gangster. Bila aku tengok video yang b record mase test hari tu aku gelak nak mati tengok aku jalan "catwalk", cam gangster otai mana. Aku tengok pun aku gelak mane tak contestant lain tengok pun gelak.

Bila sampai kat karangkraf seperti yang aku agak ramai peserta yang cantik menawan. Ahahahahha korang tengok la aku jalan "catwalk" sabtu ni di parenthood exspo pada pukul 2pm - 4pm. Azza ko kata akan sokong aku kan, jangan ko gelak terbahak-bahak tengok aku udah.... Kepada kawan2 blog lain yang datang pada hari tu pun jangan gelakan saya tau. heheheheh..
Perggghhhh ade soalan "IQ test" pasal pregnancy. Aku memang takde masa la nak baca membaca ni cos sibuk bangat kat office kan, entry yang selepas ini pun semua auto post. Terima kasih kepada kawan2 yang menyokong saya untuk contest neh. Saya masuk for fun itu pun sebab hubby beriya-iya suruh masuk dan bagi support sangat-sangat. Hubby memang suka wife die aktif.
Hari sabtu ni peringkat separuh akhir, seramai 12 peserta akan bertanding, kalau saya bertuah saya akan masuk final pada keesokan harinya iaitu hari ahad, final ade 6 peserta. Sabtu dan ahad di parenthood exspo dari jam 2 petang hingga 4 petang. Hari sabtu ade sape2 nak make up kan saya? hehehehe....
P/s: aku dah biasa jalan laju, camne nak catwalk pun tak tau...
UPDATE:
Ade tanya saya dimanakah venue pertandingan?
Venue adalah di Mid valley Exhibition Centre
Saya nak gi fitting baju dgn sponsor baju untuk contest ini... daaa...

21 comments:

azzamoro said...

ala.. jgnla mcm tu. ko kene confident. aku tak ketawa punyer. aku akan bg sokongan yang padu...

go yaya!!

afdni said...

gudluck yer.. wish u'll be the winner..

isabelle said...

yaya,
i pun jenis jalan laju, tapi catwalk ni senang je..u have to slow down dan ada lenggok sikit.i tau susah nak buat dgn perut besar, but i know u can do it.
wished i could be there, tapi ada field trip dgn students lak. aiseyyy...

Mrs.R @ Emi said...

yaya..expo tu kat mana ek??i nk p jugak tgk n support u :) Insya Allah

fiza said...

Good Luck yaya. Kamu memang menawan (^_^)

yaya said...

azza:
thanks azza! aku terharu dgn mu...

afdni:
thanks dear!

isabelle:
akan ku ikut tips mu itu...
kalo ko ade lagi best...

emi:
kat midvalleyNanti i update lagi...

fiza:
thanks a lot dear...

Mummy Zara Sofea said...

gud luck babe...!i knw u cn do it....i pun nkg expo ni nti...best2..

.small shoes. said...

work it baby!! work it!!
hahah.. klau takle slowdown catwalk tu... selambe.. janji jln tu angkat kaki sikit n lenggang skit! =p

muahahhahaha...
klau menang jgn lupe kami!!!!!!!

C!kpuanmuda said...

gud luck yaya! nasib baik i tgh menunggu hari dan muka berbintik2.. kalau tak, harus i join sekali :D

Queenin Murni said...

weee.. goodluck!!

bleh afundi tak ni?? ramai penyokong yaya nih.. :P

fizamior said...

ahahahaha... takpe2... boleh diperbaiki lg jln tuh... aku juga akan pastikan diriku berada di sana memberi sokongan padu...ekekeke...


pssstttt: yaya, perut ko paling besar & aku tgk ko yg paling cantik.. so mmg konpem ko menang babe...
:D

Nurhayati said...

wowee teruja nye tgk mummy yang menawan.. mummy rock takper.. good luck yer!

mommyYen said...

salam kenal..

gd luck and take care..udah folo u.hihik..

yaya said...

mummy zara:
thanks dear for ur support, appreciate sgt...

fatin:
hahahah... nanti i cuba jln dgn penuh seksi angkat kaki... hehehehe...

cpm:
hahahahah... gelak i, takpe u maintain cantik.... nanti i update kat blog pasal contest neh... hehhehe

queennin murni:
takde afundi tapi bleh datang dengan memberi sorakan padu pada hari sabtu neh...

fizamior:
beb, aku memang mengharap ko ade skali.... appreciate it, thanks a lot! c u on dis coming saturday...

nurhayati:
hahahha... menawan, u pun ibu hamil menawan!

mommy yen:
thanks dear, appreciate ur support!

Cest La Vi said...

wowww pewot yaya sudah beshar, hihi cam dah dekat2 nak due, i was soo happy masa u publi sh dpt pi contest ni, beshnyaaaa, rugi plak i lambat2 submit gambar aritu, wahh berangan..

goodluck dear, dari mata kasar i yg tak berapa nak pandai ni, nampak mcm u deserved it more to win, sbb pewot sudah sgt besar ok, takat pewot kecik n pregnant awal2, tak berapa ibu hamil menawan la for me, oopss honestly..

insyaallah klu ada kat kl i will drop by, fiza jom date di sana!!

oh and i bole je nak tolong make upkan you, ada berannn??? hihihi

:: m.u.n.i.r.a :: said...

go yaya go!
i akan support you!

errr bawak banner boley?hehehehe

yaya said...

nazira:
oh u bleh make upkan i bersedia tadah muka, wahahahaha....

munira:
hahahhahaha.... bawa banner pun bleh.... u make my day la...

Farah_W said...

aku sokong ko yaya!!!

Elyn said...

guluck yaya!!!

CiKaYu said...

yaya,
good luck...sure u boleh catwalk punya lah. berapa hb ek? mana tahu leh lah singgah mv

Farah said...

alaa ruginye tak dpt tgk ko yaya..takpe2 aku pon sokong jugak..gud lak k!