Tuesday, February 16, 2010

Picnic


Phewwww.... cuti 4 hari ni memang puas hati sebab penuh aktiviti kami bersama.... Hari jumaat malam sabtu hubby dah siap-siap dengan gadget barbeque die plus ayam pun hubby marinated. Sabtu pagi kak uda dah call tanya dah sampai ke kat lokai picnic, my mom and my dad pergi skali dengan uda. Saya sampai dulu di lokasi, sibuk turunkan barang-barang bareque, adam dah sampai kat tepi sungai bersama gadget2 die macam gambar di atas tu....




budak kecik ni dah start memain...


ahaaahhha saya seronok klik..klik..klik camera tengok si kodam neh



Exploring



Ahahahha.... great job son!




Nyum..nyum... dah masak tu!





Berpasir baju si adam ni saya suruh maid saya curah air, menjerit-jerit si adam neh!






Tak puas-puas lagi tu....





kembang kempis hidung hubby mendapat pujian dari my mom kerana berjaya marinated ayam dengan sedap skali, licin la ayam 2 ekor!




Marvelous!



Beriaya-iya siap ade kipas skali! left my sister and middle my bil, ayo tgh picnic pun sibuk ka org call! takpe busy kerje, jangan busy body hal orang lain sudah....




Lepas makan baba join adam!




Baba layan budak tecit 3 orang ni main, adam and his cousin!





Such a wonderful saturday morning!




Alrite nanti i sambung cerita aktiviti hari lain plak....


7 comments:

Mimy Hamid said...

lokasi piknik ni kat ner...

Lady of Leisure said...

adoi bestnya tgk... selain ayam yg menggiurkan tu, menarik juga lokasi picnic ni.. kat mana ye?
care to share...

Elyn said...

wow piknik di sg mana ni?

Mimi said...

haha baru nak tanya soalan yg sama ngan org lain, kat ne nieh? n gambar cameragirl mana? ;) besh kan spend quality time w our family, hilang penat kerja..

i kan punya beriya ajak hubby mandi sungai gak tp idea ku direject sbb alasan panas! tak kira nakk pi gak next week!!

Fid said...

adakah adam akan jadi tokey construction pada suatu masa nanti???

kat mana ni??macam best jaaa

Queenin Murni said...

wa best!
me jenuh dok kecek hubby suh bwk pi ulu bendul.. panas panas sekarang ni, mmg syok terjun sungai :)

yaya said...

mimy, lady,elyn,mimi,fid:
wahahahha semua nak tau lokasi picnic, alaaa dekat tmn rimba ampang @ bkt belacan nama glamournya... air sejuk giler pastu tak ramai org cam kat sg lain so selesa sangat nak mandi, tapi kene bayar rm1 seorg kerana jab hutan menjaga dengan rapi. Jom next time kita gi....

queenin murni:
yup panas2 skrg ni harus terjun sungai, sejuk wooo... besh!