Friday, February 5, 2010

My baby checklist

Baby Checklist yaya
So far dah hampir sempurna barang-barang bay yang i dah beli, semua checklist yang under categories feeding, nursery, clothings, bathing and grooming, changing and diapering, travelling necessities, safety and monitoring, laudry, stimulating toy and books almost complete.
Oh since i dah beli medela breast pump, rase cam nak jual avent breast pump i yang lama, ade sape2 yang berminat? :)
Baby Wrapped swaddler and spinning drying rack baru beli last week. Oh ade satu benda yang mungkin gatal nak beli. Macam nak beli playpen cos baby cot adam dulu kayu style nak letak di master bed room so playpen ni nak letak di bilik baby kat tingkat bawah di rumah baru nanti so my maid senang la nak observed baby lagi-lagi takut abang adam kacau adik dia pulakkan, so any suggestion playpen?

5 comments:

irvanqiesy said...

yaya berapa RM nk jual? my cousin mencari 2nd hand bpump...

Zuhaini said...

wah.. bagusnya.. all geared up alhamdulillah... :)

azzamoro said...

wah yaya.. aku tak beli hape pun lg.. huhu

yaya said...

irvan:
nanti i amik gambar and email to you.... rm150

zuhaini:
hahahahha... prepared awal takut kang takde masa tros lupa cam adam dulu... hehhehe...

azza:
sebab ko tgh sibuk pindah umah, pas setel umah mesti brg2 baby pulak.... hehehhe...

puan punyer said...

yaya saya poon letak bb dlm playpen sbb memang c habib mengacau adik (wajib) lg takut dier lari2 terlanggar adik kan. saya pakai yg biasa ajer anakku