Wednesday, February 17, 2010

Makan besar bersama keluarga - steamboat





Ahad punya aktiviti tak kurang hebatnya, phewww sangat pack tapi seronok!. Ahad pukul 9 pagi saya dah sibuk didapur buat kuah untuk steamboat. I ada makan besar bersama keluarga, steamboat at my sister house. Gambar kat atas tu si Iman yang menyambut kedatangan kami pada pukul 12 lebih....My parents and abang ngah family dah sampai, tunggu family kak long jek ni...


Pak ngah and kiddos! Tak cukup nih cos ade segerombolan askar belum sampai...



Me and adam




Jelly for kiddos tapi i angkat and sorok cos kiddos tak henti2 makan, nanti taknak makan nasi!





Disebabkan saya takde anak perempuan eh silap belum ade anak perempuan maka membelai dan menggayakan rambut anak buah perempuan adelah menjadi kegemaran!





Weeee...weeee... steamboat ready!




Super yummeh licious!




Ehem..ehem...ehem... urut bapak mertua yeee.....




Familia




Ini anak kaklong sibuk minta uncle am capture gambar jump!





Later adam and iman also join, jumper group!



We all chit chat until pukul 5 lebih, gosh tak sedar masa berlalu dengan pantas. Hubby ajak balik umah mak die tapi hubby plak naik sheikh tak henti2 borak. Selepas sembahyang asar kami ke KLCC, ceh sempat lagi tu... shopping barang baby di klcc dan paling best dapat rembat beberapa baju baby yang i suka di pumpkin patch than terus bergerak ke rumah MIL. Keesokannya rumah MIL pun ade makan besar bersama keluarga. Habislah saya kene marah dengan doktor nanti kalau gain weight yang melampau, 2 bulan lepas melampau-lampau berat badan saya naik. Hadoi... kita sambung di entry yang berikutnya! have a nice day readers!




4 comments:

azzamoro said...

gambar muke 1st tu sebijik muke ko tapi version kecik. keke

az1ra said...

share la resepi steamboat!

Fid said...

yaya
wah wah
sodapnya!!
btw i dok intip nak tgk perut u lagi aci???
kahkahkah

yaya said...

azza:
ye ke.... mungkin kot tempias mak sedara hahhahaha...

azira:
alah biasa2 ajek, insyallah yeh...

fid:
wakakka... gelak besar i baca komen u fid. makin boyot perut ku ini...