Thursday, February 4, 2010

Dam Dam Dum....






"Onyi mocun"! tula yang di sambung oleh adam kalau saya nyanyi "dam..dam...dum... Onyi ocun (bunyi mercun). Gosh time flies so fast! My Adam dah besar.....

Tapi makin besar makin macam-macam perangai. Lately sangat mengada, last 2 day i balik kerja tengok ade pinggan kaca pecah bersama nasi, my maid kat dapur tengah ambil kain buruk, rupanya si adam ni tepis mangkuk tu masa my maid nak suap die makan than the next day i balik my maid ngadu carpet kat living hall habis semua adam conteng dengan color, carpet dah le warna cerah habis di contengnya jadi warna oren, biru, hijau.

Ape yang adam cuba buat? nak tarik perhatian mama ke? Tapi adam betul-betul menguji kesabaran mama la....

14 comments:

irvanqiesy said...

sabar... mmg mcm tu...irvan pon mcm tu jugak maybe die rase tergugat kot. now still same jugak,ape yg papa die buat dkt adik die pon nk sruh buat jugak cth papa die dukong dan lambung2 adik,die pon nk jugak, bygkan bdak 6thn nk dilambung tak patah pinggang...hehhehe

Zuhaini said...

sabar ya.. makin besar, makin bijak tu! x pa lah... nak buat macam mana, maybe parts of his mental development kot... :D sabar ya...

Queenin Murni said...

nak manja puas2 before the arrival of adik.. :)

puan punyer said...

Habibullah poon sama. Sampai lah adiknya keluar teta begitu. always nk kita pay attention utk dia. Memang kekadang ketam akan hinggap kat bujang ku itu

iem said...

sabar ye,adam tgh nak tunjuk perasaan hehe

Mamadam said...

btl2 ingtk' nat time dh sarat preggy aqil..en.adam mmg mengade lbh2..kdg2 mmg menguji kesabaran yaya..adam rase saham die nk jatuh tu..nnt dh deliver lg la..bile over protect adik yg abg lg akn protes..hehe..mule adegan buli membuli..just prepare ur self utk cabaran yg maha hebat lg..cayok..cayok..

aieesha.salleh said...

dia nak gunakan sepenuh time untuk bermanja b4 adik kuar kot? :)

CiKaYu said...

kerenah abg nk dapt adik....yaya sabar ye...

Diyanazman said...

hi! i bloghop from Jua after u won her photoshoot competition..
no wonder la menang u guys really photogenic.

i love your pregnancy photoshoot.. i wished i had taken photos of my belly like that.. :)

Fid said...

Dah besar si adam ni!

FaizAmYAirieL said...

sabar ye yaya..budak nak ade adik mmg cam gitew..airiel pon kdg2 sgt menggeramkan hati..tp so far Alhamdulilah leh la tahan lagi dgn Airiel..xdekla nakal sgt pon..eehhehee...skrg smue pasal airiel aku dah serahkan kat maid..daku dah x larat dah..uhukkk...mnghitung hari ni pastu demam lak tu skrg ni..hwaaaaaa

yaya said...

irvan:
erkk memang tak larat kalau nak lambung budak 6 tahun....

zuhaini:
yalah zu< maybe part of his mental development kot...

queenin murni:
tu la, mengaa betul si adam...

puanpunyer:
hahahhaha.... ketam yeh....


iem:
huishhhh besabar sgt dah ni di buatnya...

mamadam:
wow dah ade hint t "repare ur self" bila 2nd baby dah kuar, adoi takutnya la...

yaya said...

aieesha:
tu la pasal.... majnje2 la plakkan....

cikayu:
yep bersabr neh...

diyanazman:
hi diyana, thanks for drop by at my blog, come to my studio, take u family photo!

fid:
besar sgt dah plus mengade jek....

faiza:
gosh... ko dah menunggu hari ke beb?

Farah said...

aku suke btul gamba adam yang ni..gamba yang santai dengan pyjama lak tu..comel!