Thursday, January 7, 2010

I nak beli...


Yes... betul baru sekarang terpanggil nak beli iphone 3G neh. Dulu masa baru keluar hubby offer nak belikan i buat dekkkk jek cos i bukan peminat gadget2 hi-tech ni, janji bleh call, sms ade internet ok, hubby tanya i u nak mac book pro tak? pun i jawab tak mau, ntah tiada nafsu yang hebat untuk itu.
Tapi sekarang nafsu nak pakai Iphone 3G ni tetiba datang. I nak minta tolong dengan u all, ye u all yang tengah baca blog i skarang ni especially yang dah pakai Iphone ni please gimme advise or any comment setelah u all guna Iphone ni.
Thanks in advance!

15 comments:

mOmmy of Triplets plus One said...

nanti bila dah ade iphone sure teruja nak gune mac book gak sbb both compliment each other

Queen said...

best...sangat best....tapi saya lebih prefer yang button2 dari touch screen..

adik saya kata : susah nak msg2 dalam kelas..ahahaha

pet said...

wahh kellass mummy...
ni reference:

http://gizmodo.com/5432507/

Sharinginfoz said...

memang cantik kan.. hmm mahal le..

Thanks My Followers

Dengar le Muzik

salzahari said...

sapa yg dah guna,mungkin boleh beri review ikut format ni..

1) Favorite n useful features
2) User friendliness (benda ni penting sbb tgn mommies normally 'full)
3) Worth the money/ not

** Psst...yaya,bkn dulu Lyna dah ada review ke? Cuba check...

Cest La Vi said...

Lama tak singgah sini, almaklum mabuk kepayang baru abis, hihi. Oh yaya iphone mmg besh tp biasanya klu touch screen ni tend to cepat rosak n paling susah utk reply sms masa driving, haha. I pakai b.berry subscibe ngn celcom, upgrade line lama pegi line bb, berbaloi2, 24hrs unlimited internet. Tp bg org yg pakai iphone tentu lebih tau apa function dia yg paling besh kan..
Satu yg tak besh pakai bb or iphone ni, camera ni low megapixel, dah le takda flash. Hehe

--pasni mau ushar entry lain, kena review satu2, hihi

azzamoro said...

bestla wey.. aku selalu pinjam officemate aku punyer sbb nak main game..keke

jetsetter said...

hi!
i takda..tp nak jugak :p
tp fon i baru 6 yrs..haihh takkan nk tukar dah kan?

rohayu said...

i pun nak...tapi lum lagi..htc blum sampai 2 yrs...hubby kata no.

fizamior said...

best! best! best!
2thumbs up!!hahahaha!!!

owh..yg mac notebook tu aku otw yaya...ahaks!!!!

yaya said...

munirah:
hahahahha... i rasa ia akan terjadi...

Queen:
heheheh sms dlm kelas....

pet:
thanks pet!

sharingfoz:
mahal tapi worth it kot....

salzaharI:
oh ye ek, lyna pernah buat review yeh, nanti i gi check....

nazira:
wah u mesti ade flash... yeh, i tak kisah sgt....

azza:
hahahha kaki game....

fadd:
hebatnya u fadd 6 tahun dah u pakai hp u, i paling lama 4 years, hehhehehhe...

rohayu:
yah, ade org memang suka tunggu after 1 or 2 years, nak tgk & dgr preview org lain dulu...

fiza:
hahaha.... aku tau ko memang suka giler....

nurhasmilaazra said...

ati..try browse at www.gsmarena.com...nt kat situ leh compare ngan mcm2 brand...coz akak pun tengah survey hp ni..tp xnak use a touchscreen hp..blh jadik marah..biarlah abgngah jerk yg guna..

okinokiyo said...

yaya, i buat review iphone kat myblog if u nak bacalah http://ms-okinokiyo.blogspot.com/2010/01/iphone-best-sangatkah-berbaloikah-untuk.html :D

best utk org mcm u lah, u kan selalu on the go kan?and entertaining too. selain simple takder banyak-banyak button.

FaizAmYAirieL said...

i phone susah nak dapatla yaya..daku dah 2 minggu order tp x sampai2 lg..siot betol..huhuhuhh

~ZuE~ said...

iPhone is the best! hehe..so far, never once it let me down..my hubby pon feel d same..but if u nk beli, beli yg 3GS laa..byk function yg dh upgrade compared to 3G..but u've to wait for a month laa after d date u order..but the wait is worth it..really :)