Thursday, January 28, 2010

Day 3 at Bali

Hah dah masuk hari ketiga, hari ketiga menikmati breakfast dengan sekenyang-kenyangnya dahulu, tengok si kodam beriya-iya makan.....


Bantal kesayangan memang tak boleh tinggal.


Oh lupa nak cerita, ini view swimming pool hard rock hotel dari coffee house. Besar, luas dan memang best swimming pool kat hard rock neh, siap ade kawasan berpasir seperti di pantai, cabana pun banyak dan di sebelah kanan ade rock climbing, kalau tak ngandung dah lama saya panjat.


Esok hari keempat baru kami terjun dalam pool beramai-ramai, entry petang ni kot day 4 :)


Destinasi pertama untuk hari ketiga ialah Turtle Island.


Sementara tungu boat disediakan, take picture!


Oh dengan b pun mestilah ade!


Dalam perjalanan ke Turtle Island


Ahaks! adam query?


Kuatnya b angkat, turtle ni berat tau!


Damia pun comel jek diri atas turtle, mommy damia kemain geli dengan turtle, kelakar...




Batman!


Banyak sangat gambar dengan haiwan so i letak random jek la....


Kami lunch di Galeria



Singgah di Planet Hollywood sebelum ke Tanah Lot


Tuan Director!


Ni datang nak casting degan tuan Director tadi


Leka la adam bermain sementara mama and baba shopping di Planet Hollywood


6 helai baju di rembat di sini untuk anak beranak, bergambar dulu sebelum bertolak ke tanah Lot

Perjalanan dari Bandar Kuta ke Tanah Lot mengambil masa lebih kurang sejam. Tapi sepanjang perjalanan sangat best melihat pemandangan cantik sawah padi. Gambar di atas tu antara gambar yang diambil oleh hubby. Saya suka gambar ni sebab nampak shadow awan, tenang jek rasa...


Setibanya di Tanah Lot yang mana terdapat Temple di tepi laut. Kalau tak silap saya temple tu la yang masuk travel channel untuk salah sebuah tempat menarik untuk wedding. Bentar aja lagi ada gambarnya buk....


Nak menuju ke temple tepi laut untuk melihat sunset kene jalan kaki ke bawah bukit lebih kurang 250 meter so jangan menggatal nak pakai high heel ye. Di sepanjang jalan nak menuruni bukit tu kiri kanan penuh la gerai-gerai jualan seperti di pasar Ubud tu. Saya suka lukisan spiderman kat atas tu, suruh hubby beli untuk letak di office tapi penjualnya tak de plak. Sape pergi bali pasni, saya nak kirim..... hehehehhe...


Hah lega ok dah sampai di bawah tu, tonggek la montot nak balik naik bukit tu kang....


Ular ni besar bangat!


Huishhh angin dan bunyi ombak laut memang best!


Sebelah kiri tu kalau anda berminat nak buat wedding di situ...


Ini si kodam dah gatal nak main lompat-lompat kat kelopak air tu...


Sunset!


Terpeleot pinggang mama bila adam minta dukung!


Malam tu kami makan di restoran Sunda. Lepas makan lebihkurang pukul 11 tiba hotel kami terus zassss tido la wei... penat woooo.... Esok hari keempat aktiviti bebas kami tiada pak supir. Hari keempat punya cerita sebentar aje lagi!


5 comments:

Sharinginfoz said...

seronoknya ada peluang pi jalan2.. hmmm nice view.. i am sure u really had a good time there with family

Afiqah Moves to Level 3, Good

Hari Tak Berbelanja, Boleh Ke???

iem said...

wah bestnyee..nak gie gaklah cammnii hehe

fizamior said...

babe! ko dah sampai hari ke-3 dah...aku br nk upload gamba...hakhak...yg time 1st day sampai tu nuex xde dlm gambar sbb dialah yg amik gambar...huhu...

cantik giler gambar yg korang amik... hebat & malatops!!!! credits to abg am & u..

btw, babe u look so gorgeous okeh...tu gambar b4 spa tu...gambar after spa haruslah lebih gorgeous, glowing & vogue gitew...hahahaha....

yaya said...

sharingfoz:
yah, i really enjoy the holiday before baby pop out, hahahahah....

iem:
sila..sila..sila... i highly recommend!

fizamior:
wakakkaka....cepat update aku nak cuci mata di blog ko plak, gambar2 kat camera korang pun cantik2 wooo...

Zuhaini said...

wah.. besarnya turtle!!! :)

My-Alia.com