Wednesday, January 27, 2010

Day 1 at bali


Flight ke bali adelah pukul 10.20 pagi so we all datang awal ke airport cos nak breakfast dulu. We all bertiga yang sampai dulu, lagi empat keluarga belum sampai lagi. Oh trip bali di sertai oleh rakan-rakan hingusan hubby dari kecik.



Adam awal-awal lagi dah pau mama coklat di eraman



Dalam flight, 15 minit yang pertama jek si kodam dok diam lepas tu adam dengan omari buat kapal terbang tu macam mak apak derang yang punya. Kecoh ok berlari-lari depan belakang, ntah sape2 yang ditegurnya pastu jadi model plak untuk camera sorang mat saleh neh, lantak ko la nak, mama dah tak larat. Baba observe la anak dari jauh....



Tiba di airport bali, mak ai bau setanggi/colok kuat betul, yelahkan itu la signature bali plus patung-patung ukiran pelbagai rupa memang bersepahlah kat bali. 75% penduduk beragama hindu yang lagi 25% tu pelbagai agama. Paling best kekadang bila jalan-jalan adam panggil saya dan tunjuk di satu sudut sambil cakap "mama, hantu jahat". Hahahhah die nampak la kot....


Inilah kami semua yang pergi, ade 5 pasangan dan 3 ibu mengandung. Opppsss nuar takde plak, fiza, mana laki ko...




Sampai sana dah tengahari memang elok waktu lunch, pak supir yang kami panggil pak jamal bawa kami makan nasi padang, biasalahkan kalau makan nasi padang lauk pauk memang bersusunlahkan..



Setibanya di hard rock hotel, ibu mengandung bergambar sambil gendong anak pertama!






Masuk jek bilik hotel, ini budak tecit sudah lanyak katil! Oh tiada perubahan waktu dengan Malaysia sama sahaja. masa check in ni dah pukul 3.30 petang, rehat-rehat kejap pukul 5 kami keluar berjalan di bandar kuta.







Bandar kuta








Baru jalan sikit dah penat mak buyung lepak jap duduk di starbucks. Cuci mata dalam hard rock mega store pastu balik hotel.



Temankan si kodam ni nak terjah swimming pool.



Malam kami dinner di Jimbaran, we eat seafood!



Di Jimbaran ni ambience memang best la cos meja di susun ditepi pantai so sambil menikmati seafood di tiup angin sepoi laut gitew!










Kitaorang semasa memilih makanan, uncle ejump tolong layan adam, bagus la ejump ko train jaga budak sebelum anak ko nak keluar tu...




Sambil makan pun ade entertainment!




Balik hotel dalam 11 lebih teengok live band dah start di hard rock, layan kejap pastu balik bilik cos penat. Bleh sambung tengok liveband di bilik pun cos link di TV setiap bilik.




Masuk bilik ini budak sudah conquer tengok cartoon network. Mama zzzzzz....


To be continued..... 2nd day!
Cerita hari yang berikutnya baru rancak sikit....

9 comments:

zarin said...

teringat masa we all ke bali dulu, masa tu hasya 3 yrs old..and sepanjang flight tu dia dok nyanyi lagu "abc" and "doe a deer" je...sampai kan ada a few passengers pun ikut sama nyanyi "doe a deer" tuh...bali best kan!

salzahari said...

u look sexy my dear...sexy as pregnant lady.cantik ;)

.small shoes. said...

hahahah.. time i pregnant 4 months pon i pg bali gak!!
funny!

iem said...

wah bestye,tgk picca pun dah tahu seronok..

Queen said...

yaya, u pergi bali tekemudian dari i..tapi entry yaya keluar dulu..ekekek..nampak sangat saya pemalas..hehehe

Foxy Farah said...

weee bestnya yaya! u look so gorgeous, glowing gila! sukaa :) ok cant wait for ur next update on bali.i miss bali so much! hehe. tetiba kan. tapi bila tgk org lain pergi pun suka cuz i know bali mmg best :)

Farah said...

seronoknyee pergi ramai2..laa patutla fiza hilang jugak..die kesana juga rupenye hehe

yaya said...

zarin:
hahahah... bebudak memang camtu kan dalam flight, yaya siap prepare toys and book dari rumah....

salzahari:
hehhehehe auwww... malu i!

fatin:
best jln2 waktu pregnant neh...

iem:
seronok, pergilah, i highly recommend bali for holiday!

Queen:
ahaks tu la tak saing kita gi if not bleh terjumpa disana, cepat update blog, lain orang lain experience lain ceritanya.....

Foxy farah:
ha'ah bali bestkan farah, kalau honeymoon punmemang sesuai sangat la....

farah:
hahahhaha... ye la si fiza pun di bali....

Zuhaini said...

wah.. bestnya.. :) seronok kan dapat pergi dengan kawan-kawan.. :)