Monday, December 28, 2009

Pregnancy pillow

Sabtu lepas saya mengalami masalah nak tidur, bukan kerana tak boleh tidur tapi sebab semua position untuk saya baring tak kene, saya baring terlentang, mengring kiri atau kanan mahupun bersandar semuanya tak kene. Sakit belakang ni jangan cakap la rasenya macam mana. Siapa yang dah pernah pregnant mesti tau rasa sakit tu kan. Paling best saya turut rasa nak muntah, oh itu mungkin penangan makan banyak sangat di birthday party emir fatin petang tu, ye saya makan banyak sebab makanan die superb dan sgt sedap, oh entry birthday emir lepas neh yeh...
Berbalik pada cerita sakit belakang saya tadi, disebabkan saya sgt la tidak tahan menanggung kesakitan sakit belakang ni saya pi mengadu kat hubby. Bagi yang belum pernah preganant atau melalui sakit belakang semasa pregnant saya nak describe rasa dan perasaan tak boleh nak baring tu, tau tak kartun humpty dumpty tu, kalau kartun tu baring kan rupa dan keadaan die tak selesa, macam tu lah lebihkurang oh plus sakit sekali. Masa tu sempat terfikir "berdosanya la aku dulu bila time tak dengar ckp mak, mcm ni la mak masa mengandungkan saya dulu agaknya".

Bila pi mengadu kat hubby, hubby urut belakang saya ni sambil cakap, "belilah pregnancy pilloe yang u tunjuk kat i hari tu". Habis urut saya panggil b ajak google katne nak beli pregnancy pillow tu da akhirnya saya jumpa disini. Bila saya dpt website tu saya tersenyum sebab saya pernah pergi dan membeli barang di kedai tersebut tapi bila tengok harga pregnancy pillow tu terjojol biji mata sekejap, rm363.69 kalau i beli ni b, inilah harga sebiji bantal paling mahal i beli seumur hidup, hehehheheh. Dengan harga tersebut bersesuaian lah dengan pelbagai fungsi bantal tersebut.

Hubby cakap nanti kita pi beli, nikan untuk keselesaan u. Auuuuwww terharu nyah! (belinya belum tapi kau dah feeling2 terharu)

12 comments:

KV said...

mmg seksa nak tido kan yaya, serba tak kena nak duduk, nak baring, nak kuak lentang. Ok gak beli bantal tu, nanti pregnant lg boleh pakai semula.

Sharinginfoz said...

oo ada juga pillow untuk org pregnant kan...

1st time unique visitors lebih 200

.small shoes. said...

oh, i bile nk pregnant, i dok fikir psl prob nk tdo nnt. Hahaha.. Cz dulu mmg prob sgt nk tdo n smpi byk mlm aa nangis2 takle nk tdo cz xselesa. Tp dulu i xnk beli pillow nie cz takut pressure kna pregnant byk2 kali cz harga dia.. Hahahaha..
Husband u mmg sweet sgt. Suke tgk korg n adam adlh sgt cool n baiknyeeeeee. Sejuk mata i tgk.hehehe

Farah said...

susah nak tido time pregnant memang biasa lagi2 kalau perut dah makin membesar..cepat2la husband ko beli bantal tu..takpela mahal sikit janji selesa.

Mamamarina said...

heh.. x penah tau pon ade pregnancy pillow nih.. semoge dpt tido dgn lebih aman..

Mimy Hamid said...

macam best je bantal ni...ko beli mak pinjam buleh?? ahaha

isabelle said...

astaga..giler mahal bantal tu.
kalo jahit sendiri bentuk tu, isi dgn feather, agak2 sama x hasilnye? hehe

i remember dulu susah tido gak masa hjg2 pregnancy.mengiring, telentang, meniarap, semua x kena.

~ZuE~ said...

kt d curve i penah tgk ader 100 something, ader satu jenis lagi rm200++ tak smpi 300 laa..shud go there laa b4 u buy..tp maybe design jenis lain kot dats y mahal sket..huhu

Queen said...

nak kene gi cari nieyh...

yaya said...

kv:
hehehhe akak dah merasa berkali2 seksa nak tido masa pregnant kan kak...

sharingfoz:
ha'ah ade....

fatin:
hahahaha kelakar la cite u fatin sampai nangis takleh tido. thanks for inviting us! birthday party emir sgt meriah!


farah:
ha'ahkan mahal sikit utk keselesaan... dah tak larat neh...

mamamarina:
hehehehe, thanks!

mimiy:
ko dah nak kawin, tak yah bagi pinjam bantal cos ko ade orang yg nak dipeluk.... :)

isabelle:
samelah pemikiran ko dgn aku memula rase cam nak jahit sendiri jek tapi kang takut tak sama so kenelah beli yg ori dulu...

zue:
thanks a lot zue! nanti i nak gi check! thanks again.... :)

queen:
hah gi cari... kalau dpt harga murah bagitau k...

mykedaibarang said...

Hi 1st time jengok blog u. anyway, i ada this pillow frm leacho.bought it frm online reseller.coz that time tkde lagi kt mesia ni.penat merata carik.sib baik ada org snggup belikn.http://shoppingqueen78.blogspot.com.anyway..this pilow mmg peneman tido i spjg pregnancy.mmg selesa gile tido.tp hubby selalu bising dia kt nyemak ada ular sawa bsr atas katil.hehe..tp dia kt tkper asalkan i dpt tido lena. :)..so go get this pillow. and take care.btw, u mmg comel.pregnancy glow really shows.

Anonymous said...

RM260 jerkk i beli online... kat FB rnhcollection .. puas cari.. nak beli kat US xleh hantar laks... tp mmg berbaloi pakai.. selesa..