Monday, December 14, 2009

panasnye melaka neh

Sepanjang berada di melaka saya paling tak tahan dengan cuaca di Melaka, panas di waktu siang mak ai kemain terik panasnya. Rabu saya sempat bawa adam berjalan-jalan itupun lari-lari kejap, hari khamis dan jumaat saya fokus kerja and adam bersuka ria bersama dvd, toys, dan ntah hape2 lagi yang diimport dari rumah. Maid saya juga bawa adam bersiar-siar di hotel lepas breakfast, adam paling suka pergi swimming pool.
Pada hari rabu tu saya ke zoo melaka belah petang, tapi saya peliklah zoo melaka dah tak semeriah dulu macam yang saya pergi 5 tahun lepas, maybe saya pergi weekday belah petang plak tu so tak meriah la kot. Pemandu tram pun cakap kalau nak pergi zoo pergilah belah pagi kerana semua pekerja bagi haiwan makanan. Kami pergi belah petang kebanyakan haiwan semua tengah syok tidur, hahahahah.



Panas terik, tak kose nak berjalan, naik tram jek lah



Ini tram berhenti di kawasan pelbagai jenis burung



Apelah gaya si adam neh tengok elephan show
Banyak gambar yang saya tak tempek kerana anda sendiri boleh google kalau nak tengok haiwan kan, gambar di multi animal show malas tuan rumah nak tempek, mood adelah sepoi-sepoi rajin +malas.


Sebelum keluar, bergambarlah dulu dengan burung warna-warni ni.





Di sebelah malam kami menikmati makan malam di umbai, yehhhh... sudah tentulah seafood kegemaran saya. Setelah bertanya reception hotel jalan dari ayer keroh nak ke umbai, we all pun bergerak la. Tak jauh rupanya dari ayer keroh ke umbai, lebih kurang 20 minit jek.


No meja 28, semua jenis makanan laut segar bugar, jenis masakan pun semua sedap.





Antara makanan yang i order ketam masak black pepper, udang goreng telur, ikan bakar, ikan pari masak sambal, sayur kailan ntah hape lagi tak ingat dah yang pasti berjoget baby dalam perut menikmati makanan sedap malam tu!






Pandai jugak maid saya amik gambar, as long semua dalam frame kira ok la...







Oh gambar terakhir haruslah gambar eksklusif anak teruna tonggek di swimming pool









9 comments:

fizamior said...

yaya!!
aku adalah sgt teruja melihat semua sea food itu..muahahahaha...meleleh air liur siot! hahahaha....

ezzati said...

terliur tgk seafood..lme x mkn..pdhl kt penang ni byk kan..hehe

puan punyer said...

sedapnyaaaaaaaaaaa

irvanqiesy said...

wah2...beshnye g jln zoo melaka...i lg ske zoo melaka dr zoo negara...

smua seafood tu wat meleleh air liur tau...huhuhuu

yaya said...

fiza:
hahahahha... go eat seafood! klang ade seafood gak... hahahhaha... tapi kalau tak cukup org nak makan panggil kitaorg bleh tolong makan!

ezzati:
ha'ah penang lagi byk seafoodkan...

puanpunyer:
yeh, sedap......

irvanqiesy:
ala jgn leleh air liur.... nanti gi mkn atau masak sendiri pun sedap jugak...

nydia-mama akif said...

fuh...teringat pais ikan bakar umbai...sedapnye(meleleh air liur)hahaha

Zuhaini said...

sedapnya... :)

best nya jalan-jalan makan-makan! :)

achee_b165 said...

kejap je perut yaya dah besar...cute!!

tp slamber je berjalan...sempoi arr kamu nie...cam x pegnen pun..

~p'na~

isabelle said...

wahhh..drooling aku tengok!

err..i mean, drooling tgk gmbr mknn ye, bukan yg adam tonggek tu. hahaha