Wednesday, December 23, 2009

My baby


Oh baby mama dalam perut ni mengapakah kamu sangat kuat menendang hari nih sampai kekadang terkejut mama di buatnya. Sangat aktif kamu dalam perut, baby mama tak tido ke hari ni? Dari pagi subuh sampai la ni dok main roller coster ke dalam perut?. Tolong jangan tendang kuat-kuat kerana mama asyik terkejut...

Oh baby mama, panjang sangat ke rambut kamu? lebat sangat ke rambut kamu?. Dalam masa setengah jam jek... ye dalam masa 30 minit dah 3 kali mama pergi tandas asyik nak terkucil. Dari usia kamu masuk 4 bulan dalam perut mama asyik nak ke tandas jek, kadang-kadang kalau kat shopping mall pun baru jalan sikit dah cari tandas, tak sempat nak masuk satu lagi kedai dah cari tandas lagi, risaunya mama nak pergi holiday ni nanti lagi-lagi dalam kapal terbang tak selesa mama nak "wee wee" dalam tandas aeroplane yg kecik comel tu...

Oh baby mama, next week mama and baba akan lihat kamu. Baba pesan pada baby jangan kepit2 kaki tu keranan baba nak tengok yang 100% punya result. Macam dah lama mama tak tengok kamu di monitor scan doktor. kamu pasti comel bergerak-gerak dalam perut.

Oh baby mama, kami semua rindukan baby, mama, baba dan abang adam tak sabar nak jumpa kamu. baby rase tak bila baba dan abang adam peluk kamu? Ye mereka peluk dan usap-usap perut mama seperti peluk kamu... Oh babay mama, semoga kamu sihat dan membesar dengan baik!

15 comments:

nydia-mama akif said...

hehe...i dulu asyik nak terberry je kejenye...lg parah, hehehe,moga mama and baby sihat selalu

azzamoro said...

nasib baik tmpt i dgn toilet dekat. memang setiap sengah jam sure nak pi toilet.

wah..tak saba nak tunggu gender adik adam neh..

take care bebeh..

puan punyer said...

gud luck yer bb. semoga membesar dengan sempurna

ezzati said...

alalaaa..baby..semoga sihat selalu dlm perut mama tu..:)

Sharinginfoz said...

baby nak bermanja tu.. anyway click tm ngan nippon... bosan2 singgah le..

MeL said...

comelnye..baby suka wat summersault dlm perut mama ye. nnti bgtau tau bb girl ke boy. hope semua baik2 je..

isabelle said...

make sure u mkn kenyang2 b4 scan, yaya.
biar dia terkangkang kekenyangan. hahaha.

Mamamarina said...

babe, ape kaitan rambut ngan mama nyer nk kensing? x paham

Farah said...

hehe comel je..jangan kepit2 ek baby..auntie pon nak tau jugak

yaya said...

nydia:
Nak terberry lagi parah tu nydia...

azza:
u pun sama ke azza. asik nak wee wee jek kan...

puan punyer:
thank u auntie!

ezzati:
amin... terima kasih!

sharinginfoz:
oho... ye ke thanks a lot!

mel:
ha'ah yaya pun tak sabar nak tau adik adam ni boy ke girl...

isabelle:
hahahahha.... baca comment u i tros terbayang baby terkangkang, kelakar la...

mamamarina:
org tua2 dulu kata kalau org mengandung asik nak terkencing rambut baby dlm perut lebat dan panjang.... tak tau la kebenarannya...

yaya said...

farah:
tu la farah, fuh..fuh.. buka la baby....

fizamior said...

yes.. can't wait to welcome u baby to our big family...
:D

Watie Aziz said...

Yaya, samalah kita yang, aku sampai kengkadang ter"mengeluh" mintak simpati kat saiful, dia buat beg aku macam punching bag ko tau...lagi lasak berbanding Q ...

Q dulu 5 bulan dah rasa tapi tak ganaz, masuk 6-7 bulan sampai lahir baru kaw2 aku kena, tapi skang 5 bulan aku dah cam tak tahan... hu hu...

sampai skang anaak aku kepit tak nampak wei.... harap2 ko punya leh nampak yerkk..:)

mamma mia! said...

klik nuff tm net.. lwt blog sy ye.. =)

yaya said...

fiza:
big smile, boy or girl???????????

watie:
wah baby ko pun kepit gak....

mamamia:
thanks for drop by. sudah melawat blog u, nice blog bebeh!