Friday, December 4, 2009

My baby and brother



My baby and brother

Gambar kat atas tu i shoot masa 2 hari lepas which is my baby 18 weeks and 2 days old. Besar ke perut saya? hubby cakap besar. Yang pastinya saya memang sudah mula mula termengah-mengah bila berjalan laju, makan dengan banyak, bercakap panjang especially time presentation dalam meeting, oh bila bermain bersama adam definately makin laju jantung berdegup dan apetah l;agi bila menyanyi nursery rhyme dengan adam. Tapi aku masih gagah lagi menari dengan hubby semasa birthday adam, wink! Tak tau lah bila dah 7 bulan ke atas macam mana. I harap semuanya ok dan i masih kuat dan bertenaga seperti biasa.




Manalah adam nak dengar baby kicking kalau dah adam landing telinga kat tetek mama, aduh si abang adam, tetek mama takde dengar bunyi ape-ape la....


Pregnant kali ni saya suka minum air yang manis-manis dan sejuk, oh sejuk sangat penting, aiskrim baskin robin dan haagen dazs menjadi penting. Lagi satu baby saya suka makan nasi putih, kari mamak, ayam goreng mamak dan papadom. Puas rasenye bile lunch kat office dapat makan semua tu kat kedai mamak, ape daaa.... taste mamak. Tapi makanan yang lelain pun saya belasah gak tak kira samada western, thai, chinese food erk but not japanese food. Saya memang kurang gemar japanese food.

Chek up lepas, doktor sudah nampak sikit gender baby saya cuma 60% confirmation cos baby ni main kepit dan buka plak, acah-acah gitew. Tapi jika benar result 60% gender baby yang doktor tgk tu beerti BETUL la INSTINCT saya. Ape-ape saya bersyukur pada Allah kerana baby sihat dan tumbesaran mengikut jadual yang betul.

Buat masa ni saya belum beli ape2 pun barang baby tapi saya dah list mana yang perlu dan tak perlu beli. Oh saya sudah punya mmodd untuk bersakan di shopping mall kerana sessi muntah teruk sudah tamat, alhamdulillah. Akhir skali terimalah gamabar di bawah dari "Abang Adam"!



Ini adam nak jadi cover magazine maskulin ke, men's health ke, premiere ke, magazine inc ke pun aku tak tau la. Tu adam tengah cakap "amacam, seksi tak saya?"





16 comments:

Farah said...

alallaa gambar no 2 tu comel sangat!

ape daa adam nak dengar baby kicking kat peyut laa.

Elyn said...

i dulu pun gile mkn kari2 hahahaha. seb baik kuar tak macam mamak!!

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Lama tak singgah sini... Dah besar dah perut Mama Adam... Huhuhu!!!Cute!!! ::.

fizamior said...

aah la babe..preggie kali ni perut ko besor ckit.. tp still cute dowh..hehehehe... adam so cute nk dgr baby kicking.... dgr tak tuh?hahaha...

Zuhaini said...

hehe.. pandai nya adam.. nak dengar baby kick dalam perut ya..? :)

Jiji said...

ku rindu perut ku.......

anyway i have fish spa voucher tio give away.. pls check out my turf@!~

Jiey^Mien said...

org kata 2nd time pegnen mmg besa compare ngan 1st time kan?
tatau la betul ke tak.. =)

afdni said...

wah..perot mama adam dah nmpk..

Jiji said...

Muahah weh ada aku kasi hint kat azza punya komen!

yaya said...

farah:
harap2 perangainya pun comel...

elyn:
tu arrrr takut plak anak i cam mamak nanti....

Mondok:
u tgh enjoy kat ober c tu lama tak singgah tu....

fizamior;
aku pun rase besar dr yg pregnant adam dulu...

zuhaini:
tapi salah landing....

yaya said...

jiji:
sila kembungkan perutmu. aku dah gi blog ko...

jiey:
i pun ade dgr tu jugak, betul kot...

afdni:
ha'ah dah nampak dan start mengah2...

onnie said...

salam, i selalu gak singgah blog u, tp x pnh tggl jejak....ni 1st time nAK tggl jejak....hehehehe...
ms i 2nd prgnt pun sk mkn or minum air sjk2 n mkn kari kepala ikan mamak...sib baik my dgther yg kuar xde rupa mamak..hehehehe.....but dia sgt bijak dan lasak...
adam bakal dpt adik boy or girl ?

syayassir said...

comel sangat gambar adam yang tengah landing kat perut tu... :D

saya tak dapat bayangkan bila anak sulong saya nak beradik lagi.. huhu

yaya said...

onnie:
hai onnie! u pun suka mkn mamak masa pregnant... tu arrrr jadi puas sgt kalau dpt lunch kat kedai mamak...

syayassir:
cepat sila bayangkan dan jadikan ia kenyataan...

Cest La Vi said...

sangat sokaaa gmbr first yg adam kat pewot mama tu, sgt sentimental value!! oh saya tau apa instinct yaya, hihihihi, nnti i share instinct i plak ek,

dulu i pk first pregnancy je yg mencetus keterujaan, rupa2nya yg second ni pun begitu, must be pregnancy yg ke sejuta tujuh puluh satu kali pun tentu akan teruja juga kan, haha

yaya said...

cest la vi:
ha'ah pregnant yg next punya next punya next tetap teruja!