Monday, December 7, 2009

ketelanjuran...

2 minggu lepas semasa saya sibuk pergi kedai candy untuk beli keperluan birtday party adam, tiba-tiba saya di sapa oleh owner kedai candy tersebut. Sila baca bunyi pelat cina apabila membaca dialog owner kedai candy...

Owner kedai candy: U pregnant ka?
Me: Sambil senyum saya jawab "ye la auntie"...
Owner kedai candy: Ooo...... u aaaa... macam budak form five mengandung...
Me: Sambil senyum saya jawab "ye ke auntie..." tapi dalam hati berkata "ape ko ingat aku budak sekolah yang terlanjur atau budak sekolah mangsa rogol dek lelaki botak dan gagah perkasa sebelah aku neh...."
Ape-ape pun saya sangat kelakar tengok auntie kedai candy tu yang begitu beriya-iya mukanya bila bercakap dengan saya, yang penting sila bagi diskaun kalau dah aku beli candy banyak kat kedai ko neh....

21 comments:

Queen said...

ahahahha..itu tandanya yaya awet muda....maintain sweet 17 gitu...ehehehehe

dont think itu auntie bermaksud macam tu... ehehehehe..kekurangan pengkayaan bahasa...

KV said...

tapi kan yaya, muka u macam remaja lagi tau. Hahaha. Serius!

Jua Zulkef said...

aah yaya, u jalan sebelah i macam u ni adik i je tapi mak lain bapa lain le.

isabelle said...

hahaha.wpun bunyinye mcm annoying, but take it as a compliment la, yaya.

apa la aunty tu pun...next time, u kena bwk adam sekali.

azzamoro said...

muke u baby face, tu org ingt budak sekolah lg. hehe

irvanqiesy said...

huhuu...opppss,ingt lg mase sy nk apply cuti kawen...mase tu umur sy 18thn dan boss sy cina ckp,u nk kawen sbb u da pregnant ka? haiyooo...die ingt kte mcm cina ka...main dlu baru kwen hahahah...

Lady of Leisure said...

hihi bertuahnya awet muda...
btw suka i tgk gambar adam yg tengah excited nak dengar bunyi baby dalam perut in yr prev entry.. so sweet..
:)

Elyn said...

hahaha..... kalo dpt jumpe u kat luar br leh tgk camne budak form 5 ni!!

Nina said...

hhehehe..muke u mmg nampak mudala yaya..

Ceritera Kaseh Diari Hatiku... said...

hehehe..itu namanya awek muda..gitau lah apa rahsianya..hehe..

[z@ck] said...

tu tandanya awet muda la tu..
=)

ezzati said...

waaa..anak ke 2 pn d pandang mcm bdk skolah lagi...hehe..untung la u..smbil2 bodek nk soh beli candy byk2..lol...

Jiji said...

BUDAK FORM 5 tu yang tak tahan tu!!!

Mrs.R @ Emi said...

betol la.. u ni babyface :)

MeL said...

hihi yaya mmg nmpak cm bdk sekolah. tp bila da bersembang br nmpk maturednye ;P

zarin said...

kikiki...awet muda tu yaya!syok syok:)

Cest La Vi said...

hihihihihi tajuk atas tu sgt suspender, tergelujat jap baca, tp dah mmg kamoo sgt mcm budak skolah yaya, dah le kecik molek, muka mcm tak besar je, mcm skool girl yg baru nak carik pakwe, comel aje..

yaya said...

Queen:
ehehehhe... i tak bersangka buruk pun kat autie tu cuma ayat lawak i dlm hati di paste dientry neh.... ;)

kv:
Weeehhhuuuu.... kembang jap...

jua:
Hahahahha.... i perasan i mcm org kerdil bila jln sebelah u, u dah le tinggi..


isabelle:
Compliment from autie candy :)

azza:
Tu yg jadi budak form 5 mengandung, hahhahha...

irvanqiesy:
kelakar la bos u...

yaya said...

lady:
ha'ah i pun suka gambar tu, abg adam beriya-iya...

elyn:
ade rezeki terjumpa la kite...

nina:
nampak muda ade pro and cons, mcm mana pun i suka...

cerita kaseh:
takdak petua cuma suka gelak sampai urat gelak menegang wahahah...

zack:
weeehuuu... awet muda....

ezzati:
hahahhaha... maybe kot si auntie candy tu...

jiji:
form 5 la sgt aku ni haaa.... :)

yaya said...

emi:
sib baik face kalo bobo face... habis.... :)

mel:
ha dgr tu ape mel ckp, cepat jom sembang ngan saya... teeheee...

zarin:
muda lah ni ha padanhal nak masuk 28 tahun depan, waaa takutttt...

cest lavi:
hahahhaha... pakwe kita besar... ngeee...

~Love Says It All~ said...

UPDATE MAKEUP CLASS:

20/12 : PERSONAL MAKEUP DI S.ALAM

15/1 : PERSONAL MAKEUP DI TERENGGANU
16/1 : PERSONAL MAKEUP DI KELANTAN

23&24 JANUARY : BRIDAL MAKEUP CLASS WITH EYRA RIZAL & AMY-AMEERA (2 DAYS)
TO REGISTER EMAIL: EYRARIZAL@GMAIL.COM/INFO@EYRARIZAL.COM
OR
SMS FULL NAME + IC AND SEND IT TO 016-2128740

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
HTTP://WWW.LOVESAYSITALL.BLOGSPOT.COM

REGARDS,
EYRA RIZAL =)