Tuesday, December 22, 2009

Jua, sila ah pilih kami!

Jua kamu kata kamu memerlukan sebuah keluarga harmoni, bahagia tapi gila-gila dan sangat sempoi untuk menjadi mangsa buli kamu. Ye, kamilah keluarga itu! Walaubagaimana pun kami sangat takut, ye suami saya takut, saya takut dan anak saya adam pun takut. kami takut kami TERbuli kamu semasa sessi photography sehingga kamu tidak terkejar dengan aksi kami sekeluarga, beranikah kamu wahai jua.....



Jua, sila pilih keluarga kami kerana:

Kami sekeluarga mempunyai idea dan props untuk disumbangkan semasa sessi photography bagi memantapkan skill dan portfolio kamu jua!. Jika mahu menggunakan haiwan seperti burung, kucing, ular albino dan orang utan kami bersedia, oh begitu juga dengan adam kerana setakat ini die tidak takut dengan haiwan selagi ia bukan haiwan yang ganas.... Oh haiwan mungkin salah satu props, masih ade banyak lagi props yang bersarang di kepala kami....



Kami memerlukan gambar kami bertiga, ya kami bertiga termasuk gambar perut saya yang mana anak dalam perut turut tidak ketinggalan. Walaupun hubby mempunyai DSLR tapi adalah amat sukar untuk mendapat gambar kami bertiga kerana tak sudah-sudah saya dan adam yang asyik jadi model. Gambar bertiga memang ade tapi kuantiti yang ade buat masa sekarang amat terhad untuk saya pilih buat canvas print di rumah baru nanti. Ini beerti jika kamu memilih keluarga kami, hasil tangan kamu akan menjadi perhiasan di dinding rumah baru kami. Mengapa saya letak gambar diatas?, saya ingin menyampaikan bahawa saya mahukan gambar seperti diatas tetapi bersama hubby sekali malangnya maid pencuri lama saya yang termasuk, berdebah sungguh maid perampok itu lalu mencacatkan gambar diatas.




Setakat ini, gambar diatas sahaja yang memuaskan hati saya tetapi saya pasti kamu sedar betapa lamanya gambar "puas hati" kami bertiga, kami mahukan gambar "puas hati" yang terbaru. Jangan risau kami sekeluarga mempunyai pelbagai aksi dan raut wajah spontan yang bisa membuat jari jua tidak henti "klik..klik..klik.."



Yang terakhir jua, memandangkan saya sedang mengandung saya mahukan gambar saya iaitu wanita mengandung yang membawa perut buncit comel terselit masuk sekali. Maka secara tidak langsung jika kamu memilih keluarga saya portfolio kamu bukan sahaja sebuah gambar keluarga harmoni tetapi ditambah dengan gambar wanita mengandung yang perasan seksi. Wow pakej terus nampaknya.... muahahahhaa....


Okeh jua selain dari sebab diatas kamu mungkin tertanya mengapa yaya mahukan photography session bersama jua, walaupun kerja kami di office adalah " we r selling ideas" dan sibuk shooting sana sini tetapi kami sendiri tiada masa untuk perkara "itu" di buat pada kami sekeluarga. Asyik buat untuk client jekkan, casting talent dan sebagainya MAKA kami ingin menjadi client pula dalam erti kata lain diarahkan oleh orang lain untuk buat aksi ini itu dan sebagainya :) meh la buli kami, kami rela... auuwww!



Sekian, oh sekali lagi, jua, sila pilih keluarga kami! Senyuman kami menwan dan comel tau!



11 comments:

Zuhaini said...

ahahah.. lawak la hang ni yaya.. :)

good luck ya! :)

azzamoro said...

good luck babe..:)

Queen said...

ehehehe..betul jua..sila lah pilih yaya....

weeee GO! yaya GO!

5577 said...

hi yaya..
such an interesting n funny entry.. i loikeee! good luck!! :)

tgh bloghopping.. care to exchange links? hehe..

.small shoes. said...

HAHAHAHHAHA.. good one!!!

precious innocent said...

wow!!! nice entry!!!

kalah la i mcm nie... (ceh, hantar entry pun belum!! haha!!!)

-mama emma®-

fizamior said...

hahahaha... wah! konpem menang ni kalo cam gini... :D
adam sgt bam bam kan dulu... cute sgt!!!!gewammmmmm!!!!!

ezzati said...

good luck..comel

Love Says it All~ said...

MAKEUP CLASS INFO :
DATE: 9/1--->> SHAH ALAM (RM150)
TIME: 10:30 AM-5:30 PM

DATE: 15 & 16 JANUARY ----->> TERENGGANU & KELANTAN (RM250)
TIME: 10:30AM-5:30PM

DATE: 23 & 24 JANUARY -----.>> BRIDAL MAKEUP CLASS (2 DAYS) IN KL (RM500)
TIME : 10AM-5:30PM (FOR BOTH DAYS)

-MAKEUP, LUNCH, CERTIFICATE PROVIDED
-BRING YOUR FRIEND, GET RM20 DISCOUNT PER PERSON YOU BRING

BOOK NOW, LIMITED SEATS!!!!

http://www.eyrarizal.com
http://www.lovesaysitall.blogspot.com
FB: Eyra Rizal / Eyra Rizal Touch

yaya said...

To all commentor:
thanks for ur support and wish, yes i wish i win....

salzahari said...

ye Jua..yayafamily deserve thwe photoshoot!