Tuesday, December 8, 2009

Abang Adam

Saya pasti ibu2, mama2, atau mommy2 kat rumah kalau ade depan lappy pasti anak u all mengacaukan, si kecik pun sibuk nak tekan-tekan computer, ye anak saya pun sama. Kadang-kadang terpaksa buka you tube layan mickey mouse la, barney atau paling favourite die tgk orang main drum atau band muzik. Pastu die practice pukul drum die plak. Asal saya depan komputer jek mesti bersilat dengan adam dulu. Satu hari tu saya rase sangat pelik, apsal la takde makhluk kecik mengganggu saya, rase pelik sangat. Mata saya menjalar dalam bilik cari si budak kecik nama adam....



Rupa-rupanya die bertafakur dalam kotak ni





Lepas tu terkejutkan mama!


Gambar of course la saya amik balik tapi nak cepat gambar kualiti hand phole la jawabnya... Saya memang terkejut bila adam muncul keluar dari kotak tu cos tak sangka lak die muat dalam kotak tu, pandai plak die membongkok lipatkan badan die dalam kotak tu! Smart boy!
Esok saya akan ke melaka kerana ade event, 3 hari disana. Cuba teka adakah saya mengangkut adam dan maid saya sekali atau saya pergi berdua dengan hubby?

18 comments:

gee ryder said...

alala adam comelnye...
bsr sok leh masuk akrobatik la, bdn leh lipat2 tu hehe..

Farah said...

hahahaha..lawak la adam ni..dlm kotak kecik tu pon die muat

Zuhaini said...

hahaha.. cutenya... :)

Queen said...

ahahaha...harap2 adam tak buat perangai sorok2 dalam kotak sampai besar (macam saya lah..ehehehhehe)..

pandai adam...

saya rasa yaya mesti pergi johor sama adam..mana boleh tinggal adam..u'll miss him so much...kan.kan..

Queenin Murni said...

so clever! cute! :)

zarin said...

kikiki...cutenya adam..pandai dia muatkan badan dlm kotak tu..

MeL said...

ade je akal adam ni, bdk bijak! i think u angkut skali adam ngn maid u kot?..

Mamamarina said...

ahahahha.. Adam ni pandai plak maen sorok2... of course laaa mummy bawak Adam kan? 3 hari tu.. tahan ke xde anak lame2?

Mama Adib said...

abang adam buat apa tu?? buat magic ker

puan punyer said...

Adam oh adam... anak oh anak.. usia2 yang ceria n kadang2 pening kepala ;)

Lady of Leisure said...

hihi sangat cute...
:)
anak2 i suka naik n duduk atas keybord.. arri n molly..
hihi..

isabelle said...

pandai pulak dia jd mr elastic dok dlm kotak tu.
comel sungguh.

yaya said...

gee:
hahahha... kalau nakal mama die akrobatikkan badan adam..

farah:
ye, aku pun tak sangka...

zuhaini:
:)

queen:
wah sampai besar menyorok ke, mesti terror main hide and seek neh...

queenin:
thanks auntie!

zarin:
ha'ah pandai die nyorok dr mama...

yaya said...

adam:
ye akal adam neh memacam...

mamarina:
wink! bawa adam ka?

mamaadib:
tu la ingat magic show tadi..

puanpunyer:
ye la, i setuju dgn u!

lady:
wah ank u 2 org lagi kene handle memacam, i sorang pun sudah bikin pening..

isabelle:
hahhaha... mr elastic

Elyn said...

saya teka kamu pergi berdua hehehe

Watie Aziz said...

hahaha.a..so smart lah ini adam ...nasib baik ko tak terkujat langsung pengsan lepas dia sergah ko dr kotak tuh! wkakakaa...bijak bijak....

aku baru update cerita majlis adam kat blog..baru jumpa camera pg tadi ..semangat terus transfer gambar! ahahhaa... feel free to read darling!!

Johny Tim said...

Good family...


Visit My Blog - Johny Tim

tagskie said...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/