Tuesday, November 17, 2009

Mimpi Ngeri


Selama 2 minggu saya mengalami mimpi ngeri. Hampir setiap malam saya mimpi ngeri. Saya adalah jenis orang yang jarang bermimpi ketika tidur. Saya sangat pelik, tiap-tiap hari saya mimpi ngeri. Nak tau mimpi ngeri saya tu macam mana? saya mimpi orang kene bunuh. orang membunuh, sesat dalam hutan yang menakutkan, peperangan, orang pukul-memukul, semuanya penuh darah. takutkan? kalau anda yang baca takut apetah lagi saya yang bermimpi. Ngeri dan menakutkan. Sampaikan team CSI Las Vegas pun masuk dalam mimpi saya, si crrissom pun ade, mungkin sebab saya terlalu fanatik dgn cerita CSI tu yang team diorang pun masuk dalam mimpi. Mimppi ngeri ni berlarutan 2 minggu.
Semalam sebelum tidur ketika hubby urut kaki saya, saya cerita dengan hubby yang saya berlarutan 2 minggu mimpi ganas dan ngeri. Hubby suruh saya baca suruh 3 kul dan ayat kursi. Sebelum tidur saya bacalah. Malangnya bangun tidur nak solat subuh tadi saya masih bermimpi, tapi mimpi kali ni aku plak yang belasah orang dan paling best orang tu aku kenal, dalam mimpi tu, amboi mak ai kemain kuatla kudrat aku neh membelasah orang sampai lebam-lebam muka die. Hah cuba teka sape yang saya belasah dalam mimpi saya tu?

Saya berharap sangat mimpi ngeri ni berakhir, jika anda ade tips2 bagitaulah saya.
Hari jumaat lepas punya cerita plak, saya dan jua lunch di rumah munirah, plan asal adelah nak makan bersama jua di restoran Santai. Since munirah dah invite makan nasi dagang dirumahnya, saya dan anak dalam perut saya terus berdagang ke rumah munirah. Munirah memperkenalkan appertizer yang saya tak pernah makan iaitu DAUN KADUK. Sodap okeh... tapi saya tak makan banyak kerana termengah-mengah minum air banyak. Munirah silalah paste gambar daun kaduk bersama condiment yang menyelerakan itu di blog u, rase kacang tu yang buat lagi sedap. Thanks munirah for da home cook lunch! jua nanti hari jumaat minggu yang lelain kita makan di santai pula.....
Hari ahad pula, saya bersama adam dan maid saya ke mid valley, mana baba adam? baba adam ade urusan kerja. Disebabkan ade a few barang yang saya nak beli maka saya decide untuk keluar. Tengah syok shoppping tetiba si adam ni buat hal, menangis-nangis tak mau duduk dalam stroller, die suruh saya dukung. Manalah mama larat nak dukung adam lagi, perut mama dah besar plus sakit pinggang mama nanti. Saya suruh jugak adam duduk dalam stroller, saya tolak jugak stroller tu walau die meraung-raung menangis sampai semua orang dok tengok. Saya nak suruh maid saya dukung pun tak sampai hati sebab tangan die penuh kiri kanan barang yang kami beli. Si adam ni pun mengada tak nak kakak dukung "nak mama okong". Tension haku tengok adam hari tu!
Last sekali saya decide pergi makan pizza sebab perut dah lapar, di pizza saya bancuh susu untuk adam dengan harapan die tidur di pangkuan saya, saya nampak mata pun dah ralik, eh tetiba die meraung sekuatnya di pizza marahkan susu dah habis. Ya rabbi budak neh..... bagi makan mushroom sup ngan garlic bread minum air masuk dalm stroller terus tidur, aman sikit mama nak sambung shopping. On d way nak balik nak turun escalator terjumpa mel pulak. Mel you jangan terkejutla tengok rambut i yang dah macam nenek kebayan tu, masa adam mengamuk tu kepala air dah berasap, terus bertukar yaya kepada nenek kebayan yang mengamuk! hahahahha....
Sekian cerita-cerita saya....

10 comments:

Lady of Leisure said...

:( tak best kan kalau slalu dapat mimpi mcm ni..

irvanqiesy said...

teringin jugak nk tgk yaya jd nenek kebayan...heheheh...

ezzati said...

sbb slalu tgk CSI la tu kot..hehe..cuba b4 tdo tepuk2 bantal n ckp.."aku xmao mimpi apa2..nk bgn esk kul 6 solat subuh"...

p/s:sy lak..susah nk mimpi...

fiza said...

Tu la, layan CSI lebih sgt, kan dah mimpi ngeri...ahaks...☺☺☺

salzahari said...

Yaya...i can selalu mimpi mcm ni, i mean mimpi psl murder samada i ada di tmpt kejadian / i yg dikejar (ooh..takut woo) tapi alhamdulillah i tak pernah mimpi lg i jadi murderer! selalunya i mimpi 22 bln sekali/ dekat period..takut tau! tapi lately dah kurang..x pernah lak tgk crita bukan2 sampai dpt mimpi tu.

Jua Zulkef said...

u ni penat kerja kot yaya. rehat sikit...

bila2 nak keluar, mak ON sajork.

okinokiyo said...

haah yaya..leks2 la sket.aku ni pun penat tul baca cerita ko.pastu mimpi mcm2 mesti ko bgn tido penat mengah2 kan..sbb tido tak rest and tercuak2...

pegi vacation...hehe

NURUL said...

salam perkenalan. orang banting yeah?

yaya said...

lady:
erkhhh... memang tak best... tu yg minta tips tu...

irvanqiesy:
takut u lari jek nanti bila tgk i jadi nenek kebayan...

ezzati:
oh tips tepuk bantal tu akan dicuba malam neh...

fiza:
hahahha... penangan csi...

salzahari:
takutkan mimpi camtu....

jua:
maybe kot penat kerja... will do dear...

mai:
pegi vacation tu memang idea yg best! will propose 2 my hubby

nurul:
saya org ampang, hubby saya org banting
oh thanks 4 drop by my blog
i dah melawat blog u tadi..

FaizAmYAirieL said...

yaya..tau x yg awal pregnant mmg akan dapat mimpi2 buruk..itu perkare biase aku penah terbace dlm pa n ma rasenye..aku pon same hari2 mimpi tsunami..ngeee