Wednesday, November 11, 2009

Adam berwajah baru




Inilah gambar wajah terbaru adam setelah rambutnya di potong pendek 3 hari lepas. Saya panggil military student budak neh..... pendek sangat rambut, tapi takpelah memandangkan adam jenis yang rambutnya cepat panjang maka ia bukan masalah bagi saya....




Si kodam neh sibuk mengekor saya masuk bilik. Mama baru balik kerja rindulah tu! Dah tepi adam, mama nak solat maghrib, sudahnya saya terpaksa tunggu turn kerana tak guna bentangkan sejadah banyak-banyak kerana sejadah yang kita duduk tu jugaklah yang die akan menyibok....




Adam solat maghrib, serius muka die walaupun saya gelak2 suruh baba amik gambar, tengah khusyuk solat maghrib tu



Nak angkat takbir, Allah hu akhbar....




Ini die ruku' ke yoga ke, aku tak pastilah...





Ini gaya sujud adam, wow sungguh tonggek montot anak ku itu!





Y Awah (Allah) ya tuhanku, aponkan yah doca-doca ku, doca mama dan baba, ya Awah (Allah) mudahka ya mama ber shayinkan adik nanti....
Tu jek la yang saya dapat translatekan, banyak no bunyi "ssss, shushhesss, suuuusss" sepanjang die solat dan berdoa...







24 comments:

Lady of Leisure said...

comelnyaaaaaaaaaaa...
:D
dah pandai sholat..
cute sungguh part dia rukuk, sujud n baca doa tu..
dengan kopiahnya so sweet..
:)

irvanqiesy said...

cute adam...mcm baby2 jek...

fizamior said...

wakakaka!!! pandai adam bersolat nih...

unty nak la tips dari adam cara2 ruku' aka yoga tuh... :D
(adam mmg selalu buat aku gelak la yaya.. )

adam so cute praying for babah, mama & baby.. :)

fiza said...

Pandainya adam solat, tomeiiii sangat ☺☺☺

Drama Mama said...

hahaha comel sangat. montot sungguh la up. haha

Carol said...

very cute, i have been reading ur blog for sometime, even though am not a muslim, its so good to see adam pray....:)

nydia-mama akif said...

comelnyeeeeeeeeeeeeee............tergelak2 tgk aksi adam solat...yg tak leh tahan part aksi yoga tuh...hehee

Fid said...

yaya
ku setuju bab montot sungguh tonggek time sujud tu hahahahaaa

~Umi.Sufira~ said...

Amboi dah pandai solat yer adam!!! Comelnya!!:)

AiYa said...

yaya. u n hubby sgt bertuah. bagusnya adam, sweet!

Emilia said...

nampak tertib je adam solat...mcm real seh! terserlah "keabang long an" adam.. :D

Elyn said...

heheh cute nyer beryoga!!!

Farah said...

yaAllah..sejuk hati tgk si adam ni..bertuah sungguh yaya!

shyad said...

isk..isk..isk...comeynye yaya!!..
geram tgk si kodam ni...
byk jugak words yg dia da pandai sebut ek?..best nye!

Jiey^Mien said...

Comelnya!!!!

isabelle said...

ya Allah..cutenya adam.
i paling suka gmbr rukuk ala2 yoga tu, dgn sujud tonggek dia tu.

pandai dia!
sejuk perut mama dia ngandung.
err...sejuk ke, yaya?

azzamoro said...

comel siut. pandai giler adam solat... hehehehhe

MeL said...

o ya Allah..clever boy la adam ni :) sgt comelsss!!

FaizAmYAirieL said...

adam cam baby la still pakai rompers yg sarung terus ke kaki...ehehe...pandai adam sembayang..doa smg mama senang bersalinkan adik yer..sejuk perot ko ngandong adam yaya..ehehe

ezzati said...

comel gila adam...seriyes je gyenyaa..hehe

yaya said...

lady:
hahahha.... anak i memang pandai berlakon...

irvanqiesy:
baby beshar!

fizamior:
aku yg kat umah ni pun kelakar tgk si adam....

fiza:
pandai sgt budak tu, pandai ikut orang...

dramamama:
bontot adam memang absorber tinggi...

carol:
thanks 4 drop by! surprise ade non malay baca blog i. before this i tot my readers malays only. Thanks!

nydia:
aksi yoga tu ntah mana blajar pun tak tau...

fid:
tu arr tonggek sunggguh!

umisufira:
bleh la sikit, solat gaya bacaan die la tu...

aiya:
alhamdulillah... we all harap die tak tinggal solat especially bila dah baligh nanti..

yaya said...

emilia:
hhahahhahah... nak jadi abang la katakan...

elyn:
yoga dlm sembahyang...

farah:
time adam camtu sejuk la hati aku, tapi kalau time die conteng dinding terus panas hati aku...

shyad:
ayat doa tu hanyalah rekaan dr saya yg konon2 die baca dgn bahasa die tu....kekekkek....

jiey:
heheheheh...comel ke auntieeeeeee

isabelle:
bleh tahan la sejuknya....

azza:
solat gaya die la azza!

mel:
clever boy..wahahahha...

faizah:
ha'ah aku still pakaikan die rompers cos tido dlm aircond dan yg paling die tak suka selimut, so byk la rompers si kodam ni...

ezzati:
comel tapi adakalanya bikin mama geram jugak!

Anasfadilah said...

alololo

adam baca doa untuk mama dan baba ye..

so schweeeet :)

iEfa said...

hahaha kodammmm comeyy nyerrrr...maisarah teerus sujuk..ruku' tdde laiee...hihihi